Ana Sayfa Ekonomi 14 Ocak 2023 27 Görüntüleme

Kamu Konfederasyonları Platformu’ndan Zam Tepkisi

Birleşik Kamu İş Elazığ İl Başkanı ve Tüm Yerel-Sen Elazığ Şube Başkanı Abdulmütalip Gürbüz, memur maaşlarına yapılan zamlara tepki göstermek için basın açıklaması yaptı.

Birleşik Kamu İş Elazığ İl Başkanı ve Tüm Yerel-Sen Elazığ Şube Başkanı Abdulmütalip Gürbüz, en düşük kamu çalışanları maaşının yoksulluk sınırı olan 26 bin 124 liraya yükseltilmesi gerektiğini söyleyerek: “ülke şartlarına bakılmaksızın açıklanan sefalet artışını kabul etmiyoruz. Kamu çalışanları ve emeklilerin maaşları bütün sendikaların talepleri doğrultusunda yeniden belirlenmelidir. Kamu çalışanlarının en düşük maaşının yoksulluk sınırı olan 26.124’e yükseltilerek enflasyon farkının da her ay seyyanen maaşlara yansıtılmasını talep ediyoruz. Emekli olmamıza rağmen ölene kadar çalışmak zorunda bırakılmaktayız.” Dedi.

Gelir vergisi kamu çalışanları için yüzde 15’te sabitlenmelidir diyen Gürbüz ayrıca sendikada yüzde 2 barajını, 3600 ek gösterge ve ikramiye konularına değinerek sorunlarının giderilmesini istedi.

Gürbüz: “her ne kadar vergi dilimleri yükseltilse de yılında 2. 6 ayında vergi dilimine girilmesine engel olmayacaktır. 2. 6 ayda %20 ve %27’lik vergi dilimine girilmesi nedeniyle yapılacak artış kepçeyle geri alınmaktadır. Bu nedenledir ki vergi dilim oranları kamu görevlileri ve emeklileri için %15’de sabitlenmelidir. Sendika seçme özgürlüğüne darbe vuran %2 barajı derhal geri çekilmelidir.” Dedi.

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com