Ana Sayfa Ekonomi, Elazığ Haberleri 16 Kasım 2023 59 Görüntüleme

Elazığ’dan Dünya’ya Açılan Bir Pencere: Şenli Bingöl Bal

Balı Aracılardan Değil, Üreticilerinden Alın

Elazığ’dan Dünya’ya Açılan Bir Pencere: Şenli Bingöl Bal

Kaliteli, yenilikçi ve farklı ürünler yaratan, ürettiği organik çiçek balı bal gurmeleri tarafından, Dünya’nın en kaliteli balı seçilerek  ödüllendirilen Şenli Bingöl Bal, Elazığ’ın Çarşı Mahallesi Sakarya Caddesi’nde bulunan işyerinden doğru kalite ve fiyat oranını sağlayarak, geniş ürün yelpazesiyle tüketici beklentilerini en üst düzeyde karşılamak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.  Şenli Bingöl Bal, Paris Bal Ödülleri için düzenlenen yarışmada altın ödül almaya hak kazanarak Elazığ’dan Dünya’ya açılan bir pencere olma yolunda kalitesini uluslararası alanda da kanıtlayan bir firma.

Bingöl – Karlıova’da kendi ürettiği balı 6 yıldır Elazığ’da satışa sunan Şenli Bingöl Bal işletme sahibi Tugay Şenli yapmış olduğu çalışmalar hakkında çok özel açıklamalarda bulundu.

Şenli; “Ürettiğimiz balları Türkiye’nin yanı sıra tüm dünyada da tüketicilerle buluşturup, müşterilerin kendilerini iyi hissedeceği ve keyifle tüketeceği ortamlarda sunarak, sektöründe en beğenilen ve tercih edilen marka olmak için çalışıyoruz. Ürettiğimiz ballarda doğru kalite ve fiyat oranını sağlayarak, geniş ürün yelpazesiyle tüketici beklentilerini en üst düzeyde karşılamak için çabalıyoruz.

Her rakımda farklı bitki örtüsü olduğu için farklı aromada organik ballar üretmiş oluyoruz. Organik çiçek balımızı 2.400 metre ve üzerindeki rakımda bulunan Karlıova yaylasında üretimin zor fakat ürünün yüksek nitelikte olduğu bölgede üretiyoruz. Kaliteli ballar üretmemizi sağlayan unsurlar bölgenin özellikleri, çevresinde tarım yapılmaması, arıcının arıya antibiyotik vb ilaç vermemesidir. Analizlerimizin yanı sıra Organik  çiçek balımız bal gurmeleri tarafından, Dünya’nın en kaliteli balı seçilerek  ödüllendirilmiştir” diye konuştu.

Şenli Bingöl Bal, bu yıl ilk kez düzenlenen, pek çok ülkeden yüzlerce firmanın kendi üretimleri olan ballarla katıldığı Paris Bal Ödülleri için düzenlenen yarışmada pek çok laboratuvar testi ve duyusal analiz kriterlerinden başarıyla geçerek kalitesini uluslararası alanda da kanıtlamış oldu.

Şenli Bingöl Bal işletme sahibi Tugay Şenli bu konuda yaptığı açıklamada; “Paris Bal Ödülleri için düzenlenen yarışmada ürünler ilk olarak laboratuvar testlerine tabi tutuldu. Bu testlerden başarı ile geçen ürünler, daha sonra aralarında, tarımsal gıda tedarik zincirlerine adanmış ve sektörün önde gelenlerinden olan İtalya Tarımsal Araştırma ve Ekonomi Konseyi (CREA) üyelerinin de yer aldığı jüri tarafından kalite, koku, doku ve lezzet kriterlerine göre değerlendirildi. Buna göre yarışmaya katılan Şenli Bingöl Bal markamız altın ödül almaya hak kazandı. Ürünümüz yarışmaya Ekim ayında gönderildi. Ancak, yarışma Şubat ayında oldu Bu sürede balın donup donmadığı kontrol ediliyor ve donmayan bal geri iade ediliyormuş. Bu sayede balımızın donduğu ve iyi kalitede olduğu da analiz edilmiş oldu.  Uluslararası bir yarışmada birinci olduğumuzdan dolayı da mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Kendine has özelliği ile Uluslararası Yarışmada birincilik elde eden Şenli, son olarak,  balı aracılardan değil, üreticilerinden alınmasını tavsiye etti.

 

 

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com