Ana Sayfa Ekonomi, Elazığ Haberleri, Yerel Haberler 8 Ocak 2024 49 Görüntüleme

Elazığ’da Denetimler Usulüne Ve Prosedüre Uygun Gerçekleştirilmiyor

Elazığ’da Şah Köfte Salonu işletmecisi Suat Kuzu gazetemize yaptığı açıklama da esnafların yaşadıkları sıkıntılara değindi.

Kuzu açıklamasında; “Herkesin bildiği gibi Ticaret Bakanlığının yeni yayınladığı Fiyat Yönetmeliği Kanunu var. Fiyat yönetmeliği değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 19 Aralık 2023 tarih ve 32044 sayılı Resmi Gazetede yayımlandı.
Yönetmeliğe göre tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzeri hizmetin sunulduğu işyerinde ayrıca lokanta, restoran, kafe ve benzeri yerlerde yiyecek-içecek hizmeti sunan yerlerde iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masanın üstüne tüketiciler tarafından kolayla görülebilir ve okunabilir şekilde asılı, takılı veya konulur denilmektedir.
Uygulama 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girdi. Ancak bu konudaki en büyük sıkıntı ise şu. Bu defa özellikle büyük işletmelerde normal fiyatın üzerine salata, ekmek ve hizmet bedeli gibi fiyatlar eklenerek vatandaşlarımız yine fahiş fiyatlarla karşı karşıya kalacaklar” dedi.
Elazığ’da ki denetlemelerin usulüne uygun yapılmadığına dikkat çeken Kuzu; “Ne yazık ki Elazığ’da denetimler usulüne ve prosedüre uygun gerçekleştirilmiyor. Denetleme tabi ki yapılmalı gelsin bizi denetlesinler. Ancak bu denetimler usulüne göre gerçekleştirilmiyor. Geçenlerde Elazığ Belediyesi Zabıta ekipleri denetlemek için dükkânımıza geldiler. Ancak zabıta tek başına denetleme yapamaz. Denetleme esnasında prosedüre göre zabıtanın yanında bir Oda görevlisi, bir sağlıkçı, bir de gıda denetim uzmanının da hazır bulunması gerekiyor. Ancak zabıta arkadaşlar sadece kendileri denetime gelmişler. Ne yapacak zabıta gramajları kontrol edecekmiş. Tamam, edin dedim ama bu iş böyle olmaz. İşlem prosedüre uygun yapılmalı” diye konuştu.

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Bilgelik

Bilgelik

Tema Tasarım | Osgaka.com