Ana Sayfa Elazığ Haberleri, Genel, Gündem, Siyaset&Politika, Yerel Haberler 7 Ocak 2024 125 Görüntüleme

Mustafa Bakar:Muhtar Seçilecek Kişi Akpınar Mahallesinin Bütün Sorunlarını Çözecek Bir Disiplinle Çalışmalı

Muhtarlık disiplin ve takip işi, bundan dolayı muhtar seçilecek kişi Akpınar Mahallesinin bütün sorunlarını çözecek bir disiplinle çalışmalı diyen Mustafa Bakar yaşadığı mahallede gördüğü eksiklik ve başıboşluğun muhtar adayı olmasında önemli rol oynadığını söyledi.

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler için gelen talepleri dikkate alarak Akpınar Mahallesinden Muhtar Adaylığımı açıkladım diyen Bakar; “Akpınar mahallesi itina ile ilmek ilmek işlenmesi gereken bir mahalle ama baktığımızda mahallemizde idari anlamda bir boşluk var. 2024 yılı yerel seçimlerinde Akpınar Mahallesinin hak ettiği değeri görmesi için aday oldum, inşallah Akpınar’ı mahalle sakinlerimizle birlikte Elazığ’ın en güzel mahallesi yapacağız” dedi.
“Halka ve vatandaşa hizmet etmek için bu yola başvurdum” diyen Bakar; Mahallemizin ciddi anlamda hizmete ihtiyacı vardır. Birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Bunun sağlanması için de mahallemizde ciddi bir değişim beklentisi vardı. Bu şekilde kıramayacağım insanların aday olmamı istemesi, halk da bu yönde yoğun beklenti olması beni adaylık sürecine itti. Ben daha önce de söylediğim gibi, muhtarlığın makamında, parasında değilim. Ayrım yapmadan, mahallemizin tüm bölgelerine hizmet edeceğiz. Sorunlarını çözeceğiz. Bu konuda, mahallemizin ileri gelenlerinden tarafıma ciddi bir destek var. Onlarla birlikte hizmet almak için, başta Elazığ belediyesi olmak üzere, çalmadık kapı bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞIN TEK İSTEĞİ YERİNDE DÖNÜŞÜM

Akpınar mahallesinde yerinde dönüşüm isteyen birçok vatandaşın olduğunu belirten Bakar, “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği il müdürlüğüne, AFAD’a ya da Elazığ Belediyesi’nin uhdesinde kentsel dönüşüm ya da yerinde dönüşüm yapılması için birçok kez müracaatlarda bulunulmasına rağmen bugüne kadar bir gelişme olmadı. Yıkılan evlerimizin yerleri otopark haline gelmiş durumda ve çok kötü görüntü kirliği oluşturuyor. 2023 Kahramanmaraş merkezli depremden dolayı birçok konut ağır hasar aldı ve yıkıldı hala yıkılmaya devam ediyor. Akpınar Mahallesi’nin dörtte üçü yıkılmış desem yerinde olacak. Özelikle İstasyon Caddesi’nin mahallemizde kalan kısmı yok. Gerekli zemin etüdünün yapılarak ve yerinde dönüşümün yapılması için çalmadık kapı bırakmayacağız. Çünkü bu şekilde maliyet daha da azalacak ve vatandaşın istediği de olmuş olacak” diye konuştu.

ORTA HASAR BELİRSİZLİĞİ SÜRÜYOR

Orta hasarlı tespit edilen binalarda belirsizliğin sürdüğüne dikkat çeken Bakar; “ Nereden baksanız Akpınar Mahallesinde 400 tane orta hasarlı konut var. Bugüne kadar net bir bilgi yok. Güçlendirme mi yapılacak, ağır hasarlı mı sayılacak? Belirgin değil. Bu konuda da elimiz kolumuz bağlı vaziyette kalmayacağız ve insanlarımızın bu konuda ki tedirginliğini gidereceğiz” dedi.

CUMARTESİ PAZARI TAŞINACAK

Cumartesi pazarının taşınması için çalışmalar yapacaklarına dikkat çeken Bakar“ Pazar kurulduğu gün 5-6 cadde ve sokağımızda adeta trafik kilitleniyor. Yangın olsa itfaiye giremiyor hasta olsa ambulans giremiyor. PTT Başmüdürlüğünün bulunduğu yer eğer belediyemiz bünyesine geçerse bahçesinde pazarı kurmayı düşünüyoruz. Müdürlük binası da tarihi bir yapı olduğu için dokunulmazlığı var. Olduğu yerde sanat sokağı yapılması planlanıyor. Bu projeyi bir an önce hayata geçirmek için çalışacağız” diye konuştu.

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Music is Passion

Music is Passion

Tema Tasarım | Osgaka.com