Ana Sayfa Elazığ Haberleri, Genel, Ülke Gündemi, Yerel Haberler 4 Ocak 2024 38 Görüntüleme

Fethi Sekin’e Hakaret İçerikli Video Paylaşan Şahıs Tutuklandı

Bir şahıs sosyal medya hesabı üzerinden Mustafa Kemal Atatürk’e ve Elazığlı Şehit Polis Memuru Fethi Sekin’e hakaret içerikli bir video paylaştı. Videoya Elazığlılar başta olmak üzere bütün Türkiye’den tepki yağdı. Elazığ Valiliği tarafından yapılan çalışma sonucu şahsın adresinin Osmaniye olduğu öğrenildi ve konu Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğüne iletildi. Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şahıs gözaltına alınarak sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Elazığ Valiliği tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Sosyal Medyada Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ile Elazığlı Şehit Polis Memuru Fethi Sekin’e hakaret içerikli bir videonun paylaşıldığı, video içeriğinde bir mezar taşı üzerinde uygunsuz hareketler olduğu tespit edilmiştir.  Yapılan araştırmada video paylaşımındaki şahsın adresinin Kadirli/Osmaniye olduğu görülmüştür. Konu Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğüne iletilmiş, şahıs yakalanarak gözaltına alınmış olup sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır. Video paylaşımındaki mezarın Şehit Polis Memuru Fethi Sekin’in mezarı ile bir ilgisi bulunmamaktadır” ifadeleri yer aldı.

Elazığ Barosu Başkanı Av. Melih Efe yaptığı açıklamada Fethi Sekin’i hedef alan hakaret içerikli saldırıyı kınadığını ve gerekli cezanın verilmesi amacıyla, yürütülen soruşturmanın takipçisi olacağını söyledi.

Sosyal Medya platformunda Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kahraman Şehidimiz Fethi Sekin’i hedef alan hakaret içerikli alçak saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz. Türkiye’nin milli ve manevi değerlerine yönelik gerçekleşen, bu ve benzeri saldırılara  karşı Millet olarak kenetlenerek, kararlı bir duruş sergilemeli, en ağır yaptırımlar uygulanmalıdır. Elazığ Barosu olarak söz konusu alçaklığı yapanlar hakkında gerekli cezanın verilmesi amacıyla, yürütülen soruşturmanın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com