Ana Sayfa Ekonomi, Elazığ Haberleri, Genel, Ülke Gündemi, Yerel Haberler 4 Ocak 2024 57 Görüntüleme

Ekonomik Kriz, Petshopları da Vurdu

Elazığ’ın içinde bulunduğu ekonomik kriz Petshop sektörünü de etkiledi.Petshop, denilince başta mama olmak üzere, çeşitli hayvan ürün satışı yapan Elâzığ’ın sevilen esnaflarından olan Canısı Kuş Evi ve Petshop  işletmecisi Atilla Unsu  yaşanan ekonomik krizin hayvan mamalarını etkilediği söyledi.

Ekonomik kriz nedeniyle satışlarda gözle görülür derecede düşüş yaşanmakta. Bazı mama, kedi kumu üreten işletmelerin üretimlerini durdurması ve piyasa da ürün olmaması nedeniyle fiyatlar dudak uçuklatmakta.  Petshop İşletmecisi Atilla Unsu ile yaptığımız röportajda fiyatların yükselmesi ve ekonomik krizin sonuçları ilgili açıklamalarda bulundu. Unsu, tüm zamlara ve olumsuzluklara rağmen ürünleri makul fiyata sattığını söyledi.

 RAFLARIMIZ DAHA ÖNCE 20 BİN  LİRAYA DOLARKEN ŞİMDİ YARISI BİLE DOLMUYOR

Petshop işletmecisi Atilla Unsu “Yıllardır Petshop sektöründe iş yapıyorum. Evcil hayvanların bakımları, mamaların satışı ile Elâzığ’da evcil hayvan bakan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyorum. İşletmem de canlı evcil hayvan hayvan ve onların yaşaması için, en güzel şekilde geçirmesi için gerekli malzemelerini satmaktayım. Hayvan sever bir fert olarak, fiyatlarımızı minimum tutmaya çalışıyoruz. Para kazanmak değil de daha çok kendi ayaklarımın üzerinde durarak, hayvanların aç kalmamasına özellikle sokak hayvanlarının aç kalmaması için elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışıyoruz. Son zamanlarda dışarıda ve ülkemizde yaşanan ekonomik kriz bizleri de çok etkiledi. En basit şöyle örnek vermek gerekirse; en çok sattığım mama firmasının direkt fabrika çıkışında yaklaşık  yüzde yüz zam oldu. Bunun nedeni tamamen dolara bağlanıyor. Bu işinde kötü tarafı biz bu ürünleri toptancıdan alıyoruz. Bunun yüzde yüzün üzerine toptancılar da ekliyor. Bize ne kadar yüksek olur sizler düşünün. Ben bu zamları yüzde yüz değil de minimum fiyat ile satıyorum. Özellikle hayvan severlere bu fiyat yüksekliğini yansıtmıyoruz. Dükkanımızı doldururken, bu son zamlardan sonra 20 Bin liraya dükkanımızı doldururken şimdi yarısı bile dolmuyor” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com