Ana Sayfa Elazığ Haberleri, Genel, Siyaset&Politika, Ülke Gündemi, Yerel Haberler 19 Aralık 2023 33 Görüntüleme

Milletvekili Açıkkapı Bütçe Görüşmelerinde Değerlendirmelerde Bulundu

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçesi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının, 6 Şubat 2023’de meydana gelen asrın felaketi Kahramanmaraş depremlerinin ardından büyük çalışmalara imza attığını ve atmaya devam ettiğini söyleyen Açıkkapı, deprem bölgesindeki hibe desteklerinden,  İstanbul gibi deprem bölgesi olan bölgelerdeki kentsel dönüşüm projelerine kadar vatandaşın takdirini kazanan projelere imza atıldığını söyledi.

Bakan Mehmet Özhaseki’nin Elazığ ve Elazığ insanına ilgi ve alakasından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını da belirten Açıkkapı, “Sayın bakanımız sağ olsunlar, her bir ilimiz, ilçemiz, mahallemiz, köyümüz için ayrı ilgi gösteriyor. Kendilerini AK Parti Milletvekillerimizle ziyaret ettiğimizde de bu ilgisinden dolayı çok memnun kaldık. Tabii, Bakanlığımızın çalışmaları yerinde dönüşüm projelerinden, hibe desteklerine kadar kısıtlı değil, millet bahçelerinin yaygınlaştırılması, yeşil dönüşümün teşvik edilmesi, sıfır atık projeleri gibi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye Yüzyılı vizyonuna yakışır işlere imza atıyorlar.  Buradan sayın bakanımız nezdinde tüm bakanlık personelini saygıyla selamlıyor, görevlerinde muvaffakiyetler diliyorum.” şeklinde konuştu.

“YERİNDE DÖNÜŞÜME 240 BİNİN ÜZERİNDE BAŞVURU YAPILDI”

Yerinde dönüşüm projesine e-devlet üzerinden 240 binden fazla başvuru alındığını hatırlatan Açıkkapı, deprem bölgesindeki konut inşaalarının da hız kesmeden sürdürüldüğüne dikkat çekti. AK Parti Elazığ Milletvekili Açıkkapı, 200 bin konutun inşaasına başlandığını hatırlatarak, 46 bin konutun yıl sonu olmadan tesliminin planlandığını söyledi.  Elazığ’da da konut teslimlerinin devam ettiğini, vatandaşların tüm gelişmeleri AFAD resmi sayfası üzerinden takip edebileceğini söyleyen Açıkkapı, “2020 ve 2023 depremlerinden sonra il genelinde yapımı devam eden konutlarla ilgili AFAD İl Müdürlüğümüzle bugün yeniden görüştüm. 4565 konutumuzun yapımı devam ediyor. İnşallah kısa süre içerisinde yeni teslimler de gerçekleşecek. Tabii AFAD personelimize ,  AFAD gönüllülerine de ayrıca teşekkür ediyoruz.  Depremin yaralarını hep birlikte saracak, bölgemizi yeniden Ayağa kaldıracağız Allah’ın izniyle.” dedi.

Bakanlığın 2024 yılı bütçesinin 271 milyar 741 milyon 383 bin TL olduğunu belirten Açıkkapı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bütçesinin 8 milyar 160 milyon 971 bin TL olduğunu, Meteorolojinin bütçesinin 3 milyar olduğunu hatırlattı.  Kentsel dönüşüm başkanlığının da faaliyetlerine başlayacağını vurgulayan Açıkkapı, “Bakanlığımızın 2024 yılı bütçesinin güzel ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

“GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞIMIZ TARİHİ İŞLERE İMZA ATMAYA DEVAM EDİYOR”

“Gençliği olmayan bir milletin geleceği olamaz” şiarıyla hareket ettiklerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere büyük önem verdiğini belirten Açıkkapı, “Bugün Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bütçesini de görüşeceğiz.  Liderimiz , Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gönlünde gençlerin yeri her zaman ayrıdır.10 bin pota seferberliği ile mahalle tipi sahalar ile evlatlarımız spora teşvik edilirken, Elazığ’ımızda da spor tesisi bakımından harika işlere imza atıldığını görmenin gururunu yaşıyoruz. Elazığ’ımıza AK Parti iktidarlarımızda büyük eserler kazandırdık, kazanmaya devam edeceğiz. Elazığ’da her ilçe ve belde merkezinde gençlik ve spor yatırımları yaptık. Altı yeni gençlik merkezi tamamlanarak, gerekli ekipman ve donanımlarıyla gençlerimizin hizmetine sunuldu. 8 yeni futbol sahası, 5 yeni tenis kortu, tırmanma duvarları, portatif havuzlar ile spor komplekslerini şehrimize kazandırdık. “ dedi.

“ELAZIĞ ATATÜRK STADYUMU GİBİ BİR ESERİ ŞEHRİMİZE KAZANDIRMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Açıkkapı,”Elazığ Atatürk Stadyumu da harika bir eser olarak şehrimize kazandırdığımız eserlerden birisi.  AK Parti olarak şehrimize kazandırdığımız eser ve hizmetlerin haklı gururunu yaşıyoruz. Buradan , aziz şehrimize yönelik ilgi ve alakalarından dolayı Sn. Bakanımız Osman Aşkın  BAK ve önceki dönem bakanlarımıza teşekkür ediyoruz.  Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 2024 yılı bütçesinin aziz şehrimiz ve güzel ülkemiz için hayırlı olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyor, sizlere de kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com