Ana Sayfa Ekonomi 22 Ağustos 2021 31 Görüntüleme

Süt Sığırcılığı Altyapısı Güçlendirilmesi Projeleri Bingöl’de Hayat Buldu

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bu yıl uygulanmaya başlanan ‘Küçükbaş ve Büyükbaş Hayvancılık İşletmesi Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’ kapsamında Bingöl’de hibe desteği almaya hak kazanan 53 proje sahibi kamuoyuna tanıtıldı.Hibe desteği almaya hak kazanan 53 proje 2021 yılı sonuna kadar hayata geçirilerek yaklaşık 2,5 Milyon TL hibe ödemesi yapılacak.

Düzenlenen programa telekonferans ile katılan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Öncelikle bu programın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Bugün 64 projeden 53’ünün hibe desteği aldığı bir toplantı yapıyoruz. 2,5 Milyon TL bir hibe miktarı söz konusu. Bundan dolayı gerçekten mutluyuz.

Diğer yandan şunun da altını çizmek isteriz. Tarım ve hayvancılık sadece ilimiz için değil, tüm dünya için çok kritik bir sektör. Modası hiçbir zaman geçmeyecek sektör. Stratejik sektör esasında. Diğer sektörler gelip geçebilir ama gıda konusu, tarım konusu insanlığın başından beri sürekli bir önem arz eden bir sektör.

Pandemi ile birlikte yine gıdanın ve tarımın stratejik önemi herkes tarafından tartışılır hale geldi. Tüm bu ortamda ilimizde tarım sektöründe çok ciddi bir atılım içindeyiz. Bingöl’de tarım ve hayvancılık sektöründe büyük bir dönüşüm söz konusu. Bunula beraber SÜTAŞ yatırımı ön plana çıkmış durumda. Çok büyük ölçekli entegre bir tesis Bingöl’de gerçekleşiyor. Aslında Bingöl merkezli bölgesel bir proje. Çevre illeri de destekleyecek bir proje. Artık sona doğru geliyoruz. Şu anda yoğurt ve ayran üretimine başlandı. Zaman içinde ürün çeşitliliği artacak. SÜTAŞ’ın şimdiden etkisini görüyoruz, yem bitkilerinde görüyoruz, hayvan barınağımızın artışında görüyoruz, verim artışlarında görüyoruz. Tüm bu gelişmeler daha belirgin bir şekilde önümüzdeki yıllarda inşallah ortaya çıkacak.

Bir taraftan da Üniversitemiz tarım ve havza bazlı kalkınma alanında pilot üniversite seçildi biliyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımız az sayıda üniversiteden biri olarak Bingöl Üniversitesini seçti. Burada Ziraat Fakültemizin, Veterinerlik Fakültelerimizin de çok büyük katkıları var. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz hakikaten güzel çalışmalar yapıyor. Sayın Valimizin koordinasyonunda bütün katkı veren kurumlarımıza, tarım müdürümüze ve tüm çalışma arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum.”

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com