Ana Sayfa Ekonomi 17 Ağustos 2021 17 Görüntüleme

Hizmetler Sektörüne Sağlanan Devlet Destekleri Yeniden Revize Edilmelidir…

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, hizmetler sektörüne yönelik sağlanan Devlet Desteklerinin yeniden revize edilerek sektörün ihracata özendirilmesi ve ihracat potansiyelinin yükseltilmesi için öneri raporunu TOBB’ye sundu. Başkan Arslan raporda iş dünyasına verilen Hususi Pasaport şartlarının hafifletilmesi ve hizmetler sektörüne yönelik Devlet Desteklerinin sadeleştirilerek uygulanabilir hale getirilmesini talep etti…

Pasaportlarda şartların hafifletilmesi ve desteklerin uyulabilir hale getirilmesi önerisi…

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, sadece imalat sanayindeki üretimimizle değil aynı zamanda tüm dünyada ilgi gören hizmetler sektöründeki eğitim, sağlık, turizm gibi çok geniş bir alanda da ülkemizin etkin hale gelmesi için bir takım düzenlemelere acil ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Başkan Arslan değerlendirmesinde, “TOBB tarafından Ülkemiz genelinde Hizmetler Sektörüne yönelik Devlet Destekleriyle ilgili olarak yeniden bir revizyon ihtiyacının olup olmadığı eğer böyle bir talep varsa Odaların görüş ve önerilerini talep etmiştir. Odamız tarafından yapılan Meslek Komite toplantılarında gündeme getirilen konulardan biri de Hizmetler Sektörüne yönelik sağlanan devlet desteklerinin karmaşık ve büyük işletmelerin yararlanabileceği şeklinde olup, yine iş dünyasına verilen hususi pasaport almanın şartlarının da çok ağır olduğu ifade edilmiştir. Alınan bu geri bildirim doğrultusunda Odalar Birliğimize şu iki öneri sunulmuştur:

1-İhracatı teşvik etmek amacıyla 2017/9962 sayılı “İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesine İlişkin Esaslar Hakkında Karar” 2018 yılında uygulamaya konulmuştur. Ne var ki Hususi Pasaport Uygulama koşullarını sağlayan firma sayısı azdır. Bu uygulama, çok sayıda küçük firma yerine büyük firmalara avantaj sağlamaktadır.

2-2015/8 sayılı karar ile sağlanan Mal ve hizmet ihracatını destekleyen devlet yardımları daha basit hale getirilmelidir. Ekonomi için kritik öneme sahip ürünler ve hangi aşamada destek verileceği büyük önem taşır. Özellikle hazırlık aşamasında verilen desteklerden daha çok ihracatçının faydalanması sağlanmalıdır.

Bu taleplerimizin TOBB tarafından ilgili Bakanlıklara sunularak iş dünyamızın beklediği şekilde sonuca ulaşmasını beklemekteyiz” ifadelerinde bulundu.

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com