Ana Sayfa Elazığ Haberleri, Yerel Haberler 13 Ağustos 2021 29 Görüntüleme

Kent-Köy Yeni Yaşam Alanı 15 Ağustos Pazar günü açılıyorKent-Köy Yeni Yaşam Alanı 15 Ağustos Pazar günü açılıyor

Kent-Köy Yeni Yaşam Alanı 15 Ağustos Pazar günü açılıyorKent-Köy Yeni Yaşam Alanı 15 Ağustos Pazar günü açılıyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın şehre prestij kazandıran projeleri arasında yer alan ve Elazığ’ın özüne yakışır bir şekilde inşa edilen “Elazığ Belediyesi Kent-Köy Yeni Yaşam Alanı” 15 Ağustos Pazar günü açılıyor.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR” 
15 Ağustos Pazar günü saat 19.00’da Çaydaçıra Mahallesi’nde düzenlenecek açılış törenine 7’den 70’e bütün vatandaşlarımızı davet eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları;
“Şehrimize değer katan Kent-Köy projemizin yapımını tamamladık ve sizlerle birlikte açılışını gerçekleştirecek olmanın huzurunu yaşıyoruz. Hemşehrilerimize verdiğimiz bütün sözleri bir bir hayata geçiriyoruz. ‘Birlikte Yönetim’ ilkesiyle çıktığımız bu yolda, bütün hizmetlerimizi vatandaşlarımızla istişare ederek belirledik ve siz değerli hemşehrilerimiz de daima yanımızda oldunuz. Çocuklar başta olmak üzere her kesimden vatandaşımıza hitap edecek olan Kent-Köy yaşam alanımızın bir kez daha bütün hemşehrilerime hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

ALANA ÜCRETSİZ ULAŞIM HİZMETİ 
Çaydaçıra Mahallesi Kent-Köy Yeni Yaşam Alanı’nda gerçekleştirilecek açılış törenine, Elazığ Belediyesine ait toplu taşıma araçlarıyla saat 18.00’den itibaren Öğretmenevi ve Yeni Camii önünden ücretsiz gidiş-dönüş ulaşım hizmeti sağlanacak.

ÇEŞİTLİ İKRAMLAR SUNULACAK
Mehteran konseri, Kürsübaşı programı ve çocuklara yönelik çeşitli sürpriz ve gösterilerin yer alacağı açılış programında, alandaki misafirlere çeşitli ikramlar sunulacak.

MASAL KAHRAMANLARI ÇOCUKLARLA BULUŞACAK
Çocukların sevdiği Nasrettin Hoca ve Keloğlan gibi masal kahramanları ile çizgi film karakterleri alanı ziyaret eden miniklerle buluşacak. Sevilen kahramanlar, çeşitli oyunlarla minik misafirlerin keyifli vakit geçirmesine katkı sunacak.

YENİ YAŞAM ALANINDA HER ŞEY MEVCUT
Şehrin stresinden ve karmaşasından bunalan vatandaşların aileleri, çocukları ve il dışından gelen misafirleriyle birlikte kaliteli vakit geçirebileceği yeni sosyal mekân Kent-Köy’de, insanlara kaliteli hizmet sağlayacak her şey mevcut.
Özellikle çocukların doğal yaşamı tanıma ve yaşama fırsatı yakalayacakları Kent-Köy projesinde, köy yaşamının donatılarının yer aldığı ve etrafı dere ile çevrili bir ada yer alıyor. adanın etrafı ise kent yaşamının donatılarıyla şekilleniyor.
Köy yaşamının yansıtıldığı alanda köy çeşmesi, su kuyusu, yel değirmeni, su değirmeni, mescit, küçük ölçekli kümes ve fide serası yer alıyor.
Etrafında ise şehir yaşamının birer parçası olarak eğlenme, dinlenme ve sportif faaliyetlere olanak sağlayan gezinti yolu, koşu parkuru, bisiklet yolu, köprü, iskeleler ve oturma üniteleri yer alıyor.
Ayrıca alanda Türk tarihindeki; Orhun, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemlerini temsil eden dört ana giriş kapısı yer alıyor. Ziyaretçiler için ise 100 araçlık otopark alanı bulunuyor.

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com