Ana Sayfa Elazığ Haberleri, Yerel Haberler 14 Eylül 2023 28 Görüntüleme

Elazığ’a Yeni Müftülük Sitesi Yapılacak

Elazığ İl Müftülüğü tarafından bir basın toplantısı düzenlendi. İl Müftüsü İrfan Üstündağ hac kayıtlarının başladığını açıkladı. Üstündağ hasar alan müftülük sitesi ile ilgili gelen soruyu da yanıtlarken Türkiye’de eşi olmayan bir müftülük sitesini Elâzığ’a kazandırmak istediklerini söyledi.

Elazığ İl Müftülüğü tarafından Elazığ İlahiyat ve Harput İlim Vakfı’nda düzenlenen toplantıda İl Müftüsü İrfan Üstündağ Müftülük olarak yaptıkları çalışmaları açıkladı.  Üstündağ’a toplantıda Müftü Yardımcıları Tayyip Tüz, Özer Cömert ve Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Özdemir de eşlik etti.

Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ, hac kayıtlarının başladığını söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile Elazığ’da yürütülen çalışmalara değinen Üstündağ: “deprem nedeniyle 2 bin adet alışveriş yardım kartı dağıttık. Giyim kartı dağıttık çok sayıda özellikle gençlerimiz için. Kurban döneminde bizim ilimizde 2335 adet yurt içi kurban bağışı oldu. İnternet yoluyla yapılan bağışlar bunun dışında. Diyanet Vakfımızın Genel Merkezi’nden Elazığ’a 7 bin kg et gönderildi. Biz bu etleri yine hocalarımız sayesinde ihtiyaç sahibi kardeşlerimize dağıttık. 1500 civarında gıda ve hijyen paketleri geldi bunlarıda yine kardeşlerimize dağıttık. Yatılı Kuran Kurslarımızın bir çok ihtiyaçlarını vakfımız karşılıyor, camilerimizin bazen farklı ihtiyaçları oluyor onları da vakfımız karşılıyor.” Dedi.

Depremde hasar alan Müftülük Sitesinin durumu ile ilgili gelen soruyu da yanıtlayan Üstündağ, Türkiye’de eşi olmayan bir Müftülük Sitesi’nin Elazığ’a kazandırılmasını hedeflediklerini söyledi.

Müftü Üstündağ: “tamiratta olduğu için kesin bir şey söylenmemişti, bir resmi kurum ile görüşmemiz var o görüşme neticelenirse oraya taşınacağız. Baya bir yol katettik. 8 dönümlük bir yerimiz oldu oranın tahsisini alırsak benim planım var Türkiye’de olmayan bir Müftülük Sitesi, bir müftülük binası, yanında bir gençlik binası gençler geldiği zaman kafesi, kitabı ders çalışma salonu, onun yanında kadın ve aile merkezi onun yanında bir spor salonu ve birde konferans salonu. Elazığlı kardeşlerimin buna yardımcı olacağına inanıyorum.” Dedi.

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com