Ana Sayfa Elazığ Haberleri 23 Kasım 2021 46 Görüntüleme

YILMAZ: “TÜRKİYE’DE ÖRNEK BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİM”

Erimli Beldesi Belediye Başkanı Cihan Yılmaz Belediye tarafından yapılan çalışmaları değerlendirdi.

 

 

Erimli’de yapmış olduğu çalışmalardan bahsederek söze başlayan, Arıcak İlçesi Erimli Beldesi Belediye Başkanı Sayın Cihan Yılmaz, “Öncelikle belediyemize geldiğiniz için teşekkür ederim. Belediye başkanlığında ilk dönemim. Burada doğup, burada büyüdüm, burada yaşıyoruz. Belediye başkanı olduğumdan beri, Erimli’ye bayağı bir artımız oldu. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız ile oy veren, vermeyen herkes bizden memnun. Erimli’de gerçekten güzel bir şekilde çalışıyoruz, halkın isteklerini bir nebze de olsa başardık, inşallah daha da başaracağız” ifadelerinde bulundu.

“BİZ İKTİDAR-MUHALEFET DAVASI GÜTMEDEN HERKESE EŞİT ŞEKİLDE YAKLAŞARAK ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ”

Mahallelerdeki yaptıkları çalışmalardan ve götürdükleri hizmetlerden söz eden Yılmaz, “İlk geldiğimiz dönemden beri yaklaşık 12 kilometrelik yol çalışması yaptırdık. Bugüne kadar 20 metre küplük taş duvar ördük, halen daha devam ediyor. Yol gitmeyen, araba gitmeyen birçok mahallemiz vardı, bu yıldan itibaren hepsini bitireceğiz. 31 metre kareye yakın parke döşedik, mahallerde. Bizim alanımız çok büyük… Elazığ’ın en büyük beldelerden biri, bizim belde. Mahalleler çok dağınık, hizmet açısından çok zorlanıyoruz. Mahallelerimiz arasından geçen 2 tane deremiz var. DSİ’nin katkıları ile bu sene ihalesi yapıldı, ıslah edilecek. Sulama kanallarımız var, onlar da inşallah İl Özel İdare’nin katkıları ile bu sene yapılacak. Bir gölet projemiz var. Onun da en kısa zamanda yapılmasını bekliyoruz.

Belde halkımız bizden gerçekten memnun, dışardan aldığım duyumlara göre ve kendi aralarında konuştuklarına göre… En azından biz iktidar-muhalefet davası gütmedik. Erimli’de herkese eşit hizmet vererek yola çıktık ve halen aynı şekilde devam ediyoruz. Biz hiçbir mahallede hiçbir işi geri bırakmadan hepsini yapmaya çalıştık, bitirdik inşallah daha güzel hizmetler sunmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“BORÇLARIMIZI KAPATMAYA ve HİZMET YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Örnek Belediye Başkanı seçilen Yılmaz, “Şu ana kadar sadece bir İller Bankası’ndan aylık gelen gelirimiz var, onun dışında sadece bir kere bir destek geldi. İnşallah bundan sonra gelir. Belediyeyi devraldığımız zaman 860 bin TL resmi borcu vardı, kredi 350 bin TL borcu vardı. Kasada ise, 10 bin TL vardı. Şu anda borcu 500 bin TL’nin altına düşürdük. Bu borçları kapatmaya ve hizmet yapmaya devam ediyoruz. Geldiğim ilk günden beri belediyeden hiçbir şey kullanmadım ve kullanmamaya devam edeceğiz. Türkiye’de örnek belediye başkanı seçildim ve müfettişlerin incelenmesi sonucu da belediyede özel harcaması olmayan tek belediye başkanıyım. Elazığ Belediyesi’nden hiçbir şekilde o takdiri görmedik. Ya ben biraz şeyim böyle şeyleri sevmiyorum yani ben kendim çalışmak başarmak istiyorum. Bir kişinin arkasına saklanıp bir şeyler yapmak istemiyorum. Mutlaka takdir edilen taraflarımız var, tabii ki merkez başkan ve özellikle il başkanımız tarafından takdir edildik. Milletvekilleri Metin ve Zülfü bey de bir kaç kere geldiler diğer 2 milletvekillerimiz daha buraya teşrif etmediler. İnşallah onlar da bir gün gelir, bekleriz” diyen Yılmaz milletvekillerini davet etti.

“SİYASETÇİ KOLTUKTAN GÜÇ ALAN DEĞİL, KOLTUĞA GÜÇ VEREN OLACAK”

Hem Elazığ hem de Erimli için önemli konulara değinen Yılmaz, “Öncelikle bütün şehir meselesi olduğu için halkımızın şu anki görünen yol, su, acil sıkıntılar, su kanalları ve dere ıslahlarını seçime varmadan bitirmek istiyorum eğer belediyemiz kalkar ise kimse artık gelip bize hizmet etmeyecektir. Bu düşünce ile elimizi taşın altına koyduk inşallah sonunu getireceğiz. Bu planları yasa olsa da olmasa da yapacağız. İlerideki sıkıntıları yaşamak için bir an önce bitirmeliyiz. Asfalt ve parke yapılamayan birkaç mahallemiz kaldı, onları da 2022 programında inşallah yapılacak. Elazığ’da biraz depremin etkisi oldu, oradakiler çalışmalar ile öncelik merkeze verildi. Biz biraz daha geride kaldık, bundan sonra düzelmesini umuyoruz. Yol çalışmalarında asfaltının geri kalanı 2022’de devam edip 2. katı da yapılacak. çünkü bir kaç yerde bozulma var. Hamza Bey Barajına bizim suyumuzu aktarmak istiyorlar biz de buna itiraz ediyoruz. Suyu sadece kışın alacaklarını söylediler buna da itiraz ettik, orada yaşayan canlılar için… Kışın da can suyu bırakacaklarını söylediler. Aslında biz bir gölet veya regülatör istiyoruz suyun bu tarafına hem Elazığ hem de biz sıkıntı yaşamayalım. Sadece kışın o suyu Elazığ’a aktarmak ile Elazığ’ın su sorununu çözülmez diye düşünüyorum. Ben kendi şahsi düşüncem ile eğer bu tarafa bir gölet veya farklı bir şey yapılırsa, yaz kış Elazığ’a su akar. Elazığ bizim memleketimiz, onlar da susuz yaşamasın çünkü ben şöyle düşünüyorum; 10 yıl sonra dünyada su savaşları başlayacak bunun için tüm önlemlerimizi almamız lazım. Bizim su aktarıldıktan sonra Elazığ’ı 40-50 yıl idare eder. Şu anki su zaten idare etmiyor. Belde ve köylerin susuz kalmaması için inşallah Belediye ve Valilik bir çalışma yapıyorlar, çözümünü bulacaklardır. Bizim sulama kanallarımıza beton yapıldıktan sonra insanların arazisine çabuk su ulaşırsa, bir sıkıntı yaşamayız. En azından çift tarafta sıkıntı yaşamaz. Sözlerimi toparlayacak olursam, her şeyden önce siyasetçi önce vicdanlı olacak, halkına hizmet etmek için var olacak, koltuktan güç alacak bir insan olmayacak, koltuğa güç veren insan olacak ve her zaman geniş pencereden dünyaya bakacak” dedi.

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Elazığ’da Tarla Yangını!

Elazığ’da Tarla Yangını!

Tema Tasarım | Osgaka.com