Ana Sayfa Kültür&Sanat, Yerel Haberler 21 Ağustos 2021 32 Görüntüleme

Ethem Tem Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın Sonuçları Açıklandı

Ethem Tem Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın Sonuçları Açıklandı

Afyonkarahisar’dan İzmir’e kadar uzanan Zafer Yolu üzerinde gizli kalmış tarihsel dokunun gün yüzüne çıkarılması amacıyla üçüncüsü düzenlenen Ethem Tem Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın sonuçları açıklandı.

Afyonkarahisar Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi işbirliğinde Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun katkılarıyla düzenlenen yarışmada, Türkiye genelinden yaklaşık binin üzerinde fotoğraf başvurusu yapıldı. Seçici kurulun yaptığı değerlendirmeye göre, ilk üçe  giren fotoğraflar ile Ethem Tem Jüri Özel Ödülü ve sergilemeye layık 20 fotoğraf belirlendi.

Afyon Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, yarışmanın tüm Kurtuluş Savaşı şehitlerine ve bilhassa Ethem Tem’e Afyonkarahisarlılar’ın bir şükran ve minnet ifadesi olmasını dileyerek yaptığı konuşmada; “Dereceye giren fotoğraflar, 27 Ağustos Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde Taş Medrese’de açılacak sergide beğeniye sunulacak.  Yarışmacılara ödülleri burada verilecek. Dereceye giren fotoğraf sanatçılarının ödüllerini teslim almak üzere Afyonkarahisar’ın kurtuluş yıldönümü olan 27 Ağustos’ta şehrimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yarışmaya Erzurum’dan katılan Üstün Özen birinciliği Adana’dan katılan Bahri Kızıltaş ikinciliği, Hakkari’den katılan Emrullah Akgün ise üçüncülüğü alırken, Ethem Tem Özel Ödülünü ise Diyarbakır’dan Bilal Eskioğlu elde etti.   

KAYNAK: Afyon Belediye Başkanlığı

Yorumlar

İlginizi çekebilir

“El Hamra”

“El Hamra”

Tema Tasarım | Osgaka.com