Ana Sayfa Asayiş, Gündem, Ülke Gündemi 28 Kasım 2021 19 Görüntüleme

HAYDİ Uygulaması Sayesinde 27 Bin 758 İhbara Anında Müdahale Edildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla 2020 yılında çevre, doğa ve hayvanlara yönelik işlenen suçların engellenmesi, işlendiyse faillerinin yakalanabilmesi amacıyla Emniyet ve Jandarma teşkilatı bünyesinde Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma birimleri kuruldu.
81 ilde 2.500 personel ve 171 tam donanımlı araç ile çalışmalarını sürdüren bu birimler, çevre, doğa ve hayvanlara yönelik işlenen suçlarla daha etkin mücadele edebilmek ve vatandaşlarımızın da bu mücadeleye ortak olabilmesi amacıyla, kısa adı HAYDİ olan Hayvan Durum İzleme Mobil uygulaması hayata geçirildi.

HAYDİ uygulamasını bugüne kadar 167.200 kişi cep telefonuna indirdi. Uygulama üzerinden gelen 27.758 ihbara anında müdahale edildi.

Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma birimlerimizce, doğaya zarar veren, hayvanlara eziyet eden 1.300 kişiyi yaklaşık 5.5 milyon TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca Türk Ceza Kanunu ve Hayvanları Koruma Kanununda yer alan adli suçlar ile ilgili 2 binin üzerinde şahsa yönelik işlem yapıldı ve adli mercilere sevk edildi.
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma birimlerimiz yani HAYDİ Polislerimiz; tüm Türkiye’de çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçların karşısında…

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com