Ana Sayfa Gündem, Köşe Yazıları, Prof.Dr.İnanç Özgen, Siyaset&Politika 11 Nisan 2023 29 Görüntüleme

Yasemin Hanım İpi Göğüsler

Elazığ’ın ablası. İş kadını. Gerçek bir istihdam insanı. Hitabeti ve temsil yeteneği üst düzey. Entelektüel yönü değerli. Akademik kimliği temiz. Kanal Fırat kanalı ile Elazığ’ın ismini tüm Türkiye’ye duyuran ve bu süreci hiçbir ekstra çıkar gözetmeden yürüten ve vatanını milletini seven her vatandaşa kanalında kendisini ifade edebilme fırsatı sunan önemli bir kişilik.  AK Parti’nin iktidar sürecinde de partinin her türlü faaliyetini kanalına taşıyarak önemli katkılarda sunan bir iş insanı. Yalnız Yasemin hanımın da en büyük yanılgısı, partinin kendisine her zaman mesafeli yaklaşım göstermiş olmasına rağmen, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kimliğinde, AK parti üzerinden siyaset yapmakta ısrar etmesiydi. Ama her nedense parti, sayın AÇIK’ın çoktan hak ettiği adaylığı kendisine tevdi etmemekte ısrar etti. Aday adaylıklarında, hep ikinci plana atıldı. Bu sefer de süreci sabırla bekledi  ve aday adayı oldu. Toplumun beklentisi ise, bu sefer kesin aday olacağı  yönündeydi. Olmadığı bence daha hayırlı oldu kendisi için. Bağımsızda aday olsa bu halk vefasını gösterecektir.

Biraz Yasemin hocamızı tanıyalım isterseniz;

Yasemin hocamız, Elazığ İş Kadınları Derneği’ni (ELİKAD)ile birçok kadına istihdam sağlayan birisi. Toplum dinamiklerini iyi bilen girişimciliği üst düzeyde ilimize yatırım getirebilecek taş üstüne taş koymuş bir şahsiyet. Prof. Dr. Açık, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcılığı, TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu Başkanlığı, Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Başkanlığı, Fırat Kalkınma Ajansı Kurul Üyeliği, Elazığ Ekonomi Platformu Başkanlığı, ETSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı gibi STK görevleri de başarıyla yerine getirmiş bir gönül insanı olarak, yardımseverliği ile birçok insana elini vermiş düzgün ve sağlam bir karakter. Kendisi ile ilgili söyleyecek çok söz var. Ama bu sadece denizde bir damla.

Çok önemli bir hizmeti de, Cumhuriyet döneminin en büyük özel sektör yatırımını ilimize yapan ve birçok kişiyi istihdam eden, önemli kamu özel sektör idarecilik tecrübesi olan, ilimiz ve ülkemiz için çok önemli bir şahsiyettir.

Bu süreç;  Yasemin hanımın çalışma şevkini ve azmini kırar mı? Zannetmiyorum. Seçilebilme şansı var mı? Bence çok yüksek.

Üstad Necip FAZIL KISAKÜREK ne demiş şiirinde.

“Duysun simdi,

Yeter artık diyen,

Masumların sesini!

Bitsin bu esaret, bu zillet

Hadi ayağa kalk,

Bitsin bu hasret!

Surda bir gedik açtık

Mukaddes mi mukaddes

Ey kahbe rüzgar artık,

Ne yandan esersen es!”

Yolun AÇIK, davan YASEMİN koksun.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com