Ana Sayfa Elazığ Haberleri, Siyaset&Politika, Yerel Haberler 13 Ekim 2023 55 Görüntüleme

Milletvekili Açıkkapı: “Vatandaşımızı Mağdur Etmeye Kalkanlar Çok Ağır Hesap Verecekler”

Konut fiyatlarında yaşanan artışlarla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı; “Vatandaşımızı mağdur etmeye kalkanlar çok ağır hesap verecekler” dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, son dönemde fahiş artış gösteren konut kira ve satış fiyatlarına dair açıklamalarda bulundu.

Ticaret Bakanlığı’nın konuyla ilgili sıkı denetimleri sürdürdüğünü vurgulayan AK Parti Elazığ Milletvekili Açıkkapı, piyasada denge unsurunu bozabilecek her türlü eylem ve fiillerle ilgili detaylı inceleme ve denetimlerin yapıldığını, özellikle spekülatif fiillerle fahiş fiyata yol açan internet ilanlarının incelendiğini dile getirdi.

Milletvekili Açıkkapı yaptığı açıklamada; “1 Eylül tarihinden bu yana emlak ilan platformlarında konut fiyatlarında yüzde 100 ve üzeri artış yaparak piyasayı ve serbest rekabeti olumsuz etkileyen 545 kişiye, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik’e aykırı hareketleri nedeniyle ciddi cezai yaptırımlar uygulandı. Bu kapsamda, kişi başına 100.000 TL olmak üzere toplam 54.500.000 TL para cezası kesildi.” dedi.

“VATANDAŞI MAĞDUR ETMEYE KALKANLAR ÇOK AĞIR HESAP VERECEK”

Elazığ Milletvekili Açıkkapı, Ticaret Bakanlığı’nın vatandaşları mağdur edebilecek her türlü girişimi yakından izlediğini, bakanlığın konut fiyatlarındaki spekülatif artışlardan vatandaşları koruma ve piyasada adil bir ortamın tesis edilmesi adına ellerindeki tüm araçları etkin bir şekilde kullanacağına inançlarının sonsuz olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fahiş fiyatla mücadele konusundaki talimatlarını da hatırlatan Açıkkapı, “Liderimizin kesin talimatı var. Vatandaşımızı mağdur etmeye kalkanlar çok ağır hesap verecekler” diye konuştu.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com