Ana Sayfa Can Kayacılar, Köşe Yazıları 27 Eylül 2023 35 Görüntüleme

Royal Society

Dünyanın en eski “bilim topluluğu” ROYAL SOCIETY.. Kuruluş yılı 1660.. Yani günümüzden tam 363 yıl önce.. Isaac Newton, Charles Darwin, Marie Curie, Albert Einstein, Stephen Hawking, Alan Turing, Francis Crick, James Watson… Bilimin tepesindeki bu isimler gibi daha 15.000 isim bu topluluğa üye.. Gücün boyutunu farkedebiliyorsunuz değil mi? En derine kök salan gelenekler.. Bilim Kültürü.. Bilimsel anlayış ve farkındalık..

Royal Society hala 1800’lü yıllarda taşındığı binasında faaliyet gösteriyor. Dünya’nın bilimine yön veren, bilimsel araştırmaların, inovasyonların temel taşlarını onlar koyuyorlar. Zamanınız olduğunda “Royal Society”nin tarihini araştırmanızı çok isterim. Nasıl kurulmuş? Kimler kurmuş? Neden kurmuşlar? Köklü bilimsel gelenekler nasıl olmuş da oturmuş? Bu zamana kadar neler neler yapılmış? Yanıt bulmamız gereken diğer sorular 🙂

Logosunda Latince “Nullius in Verba” çeviri olarak “hiç kimsenin sözüne inanmamak” anlamına geliyor. Bu da aslında bilimin deneysel verilere dayanan, tekrarlanabilen ve böylece kabul gören görüşler olduğunu, bireylerin görüşlerinin değil, bilimin görüşlerinin önemli olduğunu öne süren bir mottodur.

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Haddini bilmek ve kendi olmak…

Haddini bilmek ve kendi olmak…

Tema Tasarım | Osgaka.com