Ana Sayfa Spor 8 Ağustos 2021 20 Görüntüleme

Busenaz Sürmeneli Olimpiyat Tarihimizin İlk Şampiyon Boksörü Oldu

Busenaz Sürmeneli Olimpiyat Tarihimizin İlk Şampiyon Boksörü Oldu

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda 7 Ağustos Cumartesi günü boksta Busenaz Sürmeneli şampiyon olurken, Buse Naz Çakıroğlu gümüş madalya kazandı. Karatede ise Uğur Aktaş bronz madalyanın sahibi oldu.

Sporcularımızın son yarışma gününde atletizmde, Meryem Erdoğan kadınlar maratonda yarışı tamamlayamadı. Yasemin Can ise kadınlar 10.000m’de 31:10.05 derecesiyle 11. oldu.

Boksta Buse Naz Çakıroğlu kadınlar 51kg finalinde Bulgar Zhelyazkova Krasteva’ya yenilerek gümüş madalya kazandı ve kadınlar bokstaki ilk Olimpiyat madalyamızın sahibi oldu. Busenaz Sürmeneli ise 69kg finalinde Çinli rakibi Hong Gu’yu yenerek Olimpiyat tarihimizin ilk şampiyon boksörü oldu.

Güreşte Süleyman Karadeniz serbest stil 97kg bronz madalya maçında İtalyan Abraham de Jesus Ruano’y mağlup olarak Olimpiyat beşincisi oldu.

Karatede Uğur Aktaş kumite +75 kiloda grubundan çıkarak yarı finale yükseldi. Yarı finalde İranlı rakibi Sajad Ganjzadeh’e mağlup olan sporcumuz bronz madalya kazandı. Meltem Hocaoğlu Akyol +61 kiloda grubunda beşinci olarak elendi.

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com