Ana Sayfa Gündem, Siyaset&Politika 29 Kasım 2021 33 Görüntüleme

CHP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI NAZLIAKA, GÜLSÜM YARIŞ’IN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, YaşamHak projesi kapsamında şiddet mağduru kadınlarla ve katledilen kadınların aileleri ile buluşmaya devam ediyor.

Nazlıaka, İstanbul Küçükçekmece’de yaşayan ve boşandığı Sedat Kalındaş tarafından canice hayattan koparılan 38 yaşındaki Gülsüm Yarış’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Gülsüm Yarış’ın annesi Fadime Yarış, “Tek isteğim sırf kravat taktı diye, efendi durdu diye katilin iyi hal indirimi almaması. Adalet tecelli etsin. Yüreğimiz yandı, iki torunumu öksüz bırakan cani hak ettiği cezayı alsın!” diye feryat etti.
Nazlıaka, İstanbul İl Kadın Kolu Yeşim Ağırman ve Küçükçekmece Kadın Kolları Başkanı ile birlikte, İstanbul Küçükçekmece’de ailesi ile yaşayan ve 38 yaşında katledilen Gülsüm Yarış’ın ailesini ziyaret etti.
Yarış’ın ailesi, Gülsüm’ün bir yıl önce boşandığını, boşanmadan önce Şanlıurfa’da yaşadığını anlattı. Gülsüm’ün boşandıktan sonra iki çocuğu ile birlikte İstanbul’da bir hayat kurduğunu, 4-6 yaş arası çocuklara Kuran kursu verdiğini anlatan aile, “Gülsüm’ün eski eşi Sedat, sürekli tehdit ediyordu. Defalarca çocuklarını almakla ve öldürmekle tehdit etti” ifadelerini kaydetti.
KATLEDİLMEDEN BİR GÜN ÖNCE UZAKLAŞTIRMA KARARI ALMAYA ÇALIŞTI
Gülsüm Yarış’ın annesi Fadime Yarış, “Kızım katledilmeden bir gün önce uzaklaştırma kararı aldırmak için adliyeye gitti. Adliyedeyken defalarca telefonda konuştuk. Sabah 09.00’da adliyede olmasına rağmen savcıya bir türlü ifade veremediğini anlattı. Bir cinayet nedeniyle savcının olmadığı söylenmiş. Akşama kadar bekledi… Akşam olduğunda da yakın olduğu için halasının evine geçti ve orada kaldı. Bir gün önce Sedat bir çocuğunu aldı, annesi de dedi ki, alsın yeter ki, buradan gitsin. Aldı çocuğu götürdü. Olay günü de geldi diğer çocuğu götüreceğim dedi. Çocuk uyuyor dedim. Ben de hemen Gülsüm’ü aradım ve ‘eve gel’ dedim. Kızım eve geldiğinde karnının aç olduğunu söyleyerek çay koydu. Kendisine ekmek arası bir şeyler hazırlıyordu. Kapı çaldı ve güm sesi geldi. Koşup baktığımda kızımı kanlar içerisinde yerde gördüm. Dünya başıma yıkıldı. Erkek kardeşi ve oğlu da kızımı o halde gördü. Kızımı kalleşçe arkadan vurmuştu… Yüreğimiz yandı” diyerek yaşananları anlattı.
NERDE BU DEVLET?
Gülsüm Yarış’ın annesi Fadime Yarış, tek talebinin adalet olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Her gün bir kadın cinayeti işleniyor nerde bu devlet? Bu nasıl hukuk, duyuyoruz katiller efendi durdu diye indirim alıyor! Kızımı öldüren katilin indirim almasını istemiyorum. Avukatımız yok, katil ne söyledi onu dahi bilmiyoruz… Tek isteğim var katil indirim almasın, bizim yüreğimizi yaktı, kızımı canice öldürdü. Adalet yerini bulsun, hak ettiği en ağır cezayı alsın!”
YALNIZ DEĞİLSİNİZ, BİZ VARIZ
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, YaşamHak projesi kapsamında aileye ücretsiz avukat tahsis edeceklerini ifade ederek, “Yalnız değilsiniz, biz varız. Hemen bir avukat tutacağız. Katilin ne ifade verdiğini de öğreneceksiniz. İsterseniz, torununuza psikolojik destek verdirelim. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak sizinleyiz. Duruşmalarda da örgütlü gücümüzle yanınızda olacağız. Adaletin sağlanması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com