Ana Sayfa Gündem, Spor 28 Kasım 2021 26 Görüntüleme

Sportif Malzemeleri İthal Eden Değil, İhraç Eden Ülke Olacağız

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Üniversiteler Koordinasyon Toplantısı’na katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Üniversiteler Koordinasyon Toplantısı’na katıldı.

GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bakan Kasapoğlu, üniversitelerin kendileri için en büyük paydaşlardan biri olduğunu söyledi.

Gençlere yapılan yatırımın hiçbir zaman boşa gitmediğini belirten Bakan Kasapoğlu, “Sportif malzeme açısından yerlileşme hamlesi var. İnşallah bunları ithal eden değil ihraç eden ülke hedefine de hızla ilerleyeceğiz. Milli sporcu bursumuz ülkemizin yarınları adına önemli bir hamleydi. Sporun her branşını ve gençlerimizi daha fazla desteklememiz gerekiyor. Biz üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız. Gençlerimizin daha fazlasını yapabileceğine de inanıyoruz.” diye konuştu.

Gençleri iyi anlamak ve iyi okumak gerektiğini ifade eden Bakan Kasapoğlu, şunları kaydetti: “Bakanlık olarak öne çıkardığımız katılımcı ruh her zaman önemsediğimiz bir konudur. En son bütçe konusunda ‘gençlerin bütçesi gençlere’ dedik. Üniversitelerimizin, siz değerli hocalarımızın süreçlerin içinde olmasını çok önemsiyorum. Yeni projelerde sizlerin içinde yer almasını temenni ediyorum. Spor fiziksel bir unsur ama bunun ötesinde çok önemlidir. Spor, her şeyden önce fiziksel sağlık demektir. Spor ruhsal sağlığı da beraberinde getiriyor. Ruhsal sağlıkla birlikte sosyal sağlık beraberinde geliyor.”

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com