Ana Sayfa Gündem 6 Eylül 2022 19 Görüntüleme

DENİZDE BİR DAMLA ŞİİR KİTABI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Kitap müptelası yayınları tarafından kaleme alınan ve Turan EKİNCİ imzası ile okuyucuları ile buluşan “DENİZDE BİR DAMLA” isimli şiir kitabı okurlarından büyük ilgi gördü. Kitapta her ruha ve insana hitap eden dokunaklı dizeler var. Bu kitap, şairin hayat felsefesini anlattığı gibi, okurların da ruhuna işleyen Anadolu motifleriyle  bezelidir.

Kitapta; insanın özlemlerini hasretlerini doyasıya yaşaması, insanın iç derinliğinin deniz ve su sesi gibi berrak ve dokunulası olduğu, mısralarla hayat buluyor.  Dalgalarının; yorgun geçen yıllarla özdeş olduğu, kırık kalp parçalarının hançer bakışlarla daha farklı anlam kazandığı, sevgilerin paylaşıldıkça değerleneceği, özledim demenin değerli bir haslet ve onur olduğu, içindeki yangınların ancak sevgiyle, iyi niyetle ve merhametle söneceği, yürekten gelecek ahların, her daim yerini bulacağı ve bu duruma düşen insan oğlunun dünyada huzur bulmasının mümkün olmayacağı belirtiliyor. Kitap; hem yaşamı, hem de insanı ilmik ilmik yoğuruyor.

Terkedilmişlerin, yalnızlıkların ihanetlerin, acılı yüreklerin ince dokunuşları mısralarda gizli. İnsanın sevince bunu doyasıya dile getirmesi gerektiği vurgulanıyor. Mutlaka okunulması gereken bir kitap.

Yazara, yazarlık serüveninde başarılar dileriz.

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com