Ana Sayfa Elazığ Haberleri, Genel, Gündem, Siyaset&Politika, Yerel Haberler 13 Ekim 2023 44 Görüntüleme

Yerel Seçimler Yaklaştı Ortada Aday Yok

Elazığ’da Yerel seçimlere sayılı zaman kala adayların belli olmaması, partilerin seçim süreci boyunca nasıl bir yol izleyecekleri belirsizliğini koruyor.Önümüzdeki yerel seçimlerde Elazığ’da aday adayları kimler olacak? Hangi siyasi partiler hangi isimleri öne çıkaracak? Seçmenler, kendilerine en iyi hizmeti sunacak adayı belirlemek adına hangi kriterlere önem veriyor? Vatandaşın talepleri, adayların vaatleri neler? Elazığ kamuoyunda son günlerin en merak edilen konuları. Siz değerli okuyucularımız için derledik. Ayrıntılar haberimizde…

lazığ’da adaylar, gelecek yerel seçimlerde hangi projeler ve vaatlerle seçmene hitap edecek, hangi vizyonu ortaya koyacak hep birlikte göreceğiz.  Elazığ merkez başta olmak üzere Ağın, Alacakaya, Arıcak, Baskil, Karakoçan, Keban, Kovancılar, Maden, Palu ve Sivrice ilçeleri, Mart 2024’te gerçekleşecek olan yerel seçimlere ne kadar hazırlıklı? Özellikle bazı ilçelerin deprem sonrası yaşanan köy evlerindeki problemler başta olmak üzere altyapı, eğitim, sağlık, ulaşım gibi kritik alanlardaki gelişimi ve iyileştirmeleri merak ediliyor.

ŞERİFOĞLULARININ ÇALIŞMALARI VATANDAŞLARI İKİYE BÖLDÜ

Vatandaşın bir kısmı hizmetlerden memnun ama bazı aksaklıkların daha çok olduğunu,  ALO 153 çözüm merkezine sorunların bildirilmesine rağmen çözümlerin çoğunun yapılmadığının şikâyeti içinde. Hal böyle olunca da mevcut başkanın da yeni adayların içinde vatandaş tarafından tercih edilmesi yâda seçeneklerin içerisinde olması kararsızlık içinde olduklarının mesajını vermekte. Son 5 yıla yakın süre içerisinde ilçelerde neler yapıldı ve halkın beklentileri ne yönde şekillendi? Görevde bulunan belediye başkanları, ilçelerin sosyal, ekonomik ve altyapısal ihtiyaçlarına ne ölçüde çözüm getirdi?2024 Yerel seçimler öncesinde vatandaşlar ile söyleşi yaptık herkesin ayrı ayrı beklentileri bir yana dursun vatandaş en çok hizmet yapan ve yapacak adayın olmasını ve kazanmasının taraftarı.

GÜRSEL EROL GENEL SEÇİMLERDE MAKÛS TALİHİ DEĞİŞTİRMİŞTİ

Elazığ’dan 41 yıldır milletvekili çıkaramayan CHP Gürsel Erol’la bu makûs talihini değiştirdi. CHP’den Tunceli Milletvekilliği yapan ancak 24 Haziran’daki genel seçimlerde Elazığ’dan CHP’nin birinci sıra adayı olan Gürsel Erol, bu ilde bir ilke imza attı.

CHP, Elazığ’da 41 yıl sonra milletvekili çıkardı. CHP Gürsel Erol’la Elazığ’daki makûs talihini değiştirmiş oldu. Erol, tam 41 yıl sonra Elazığ’dan bir milletvekili çıkaracak oyu alarak adını CHP tarihine yazmış oldu. Gerek yaptığı çalışmalar gerekse Elâzığ’ın sorunlarını ve Elâzığ’ın daha yaşanılabilir, refah seviyesi yüksek bir kent olması için adım adım takipte bulunan ve bu doğrultuda her platformda Elâzığ’ı en iyi şekilde temsil etmeye çalışan. Ve halkın sevgisini, takdirini kazanmış olan Erol CHP’nin Elâzığ’a kazandırdığı önemli bir isim haline geldi. Her sınıftan, her kesimden destek alan Erol elazığ için çabalamaya devam ediyor. Peki, genel seçimlerde büyük bir adım atarak 41 yıl aradan sonra Elâzığ’da milletvekili çıkaran CHP yerel seçimlerde ne yapacak? Nasıl bir yol izleyecek? Gürsel Erol’un elazığ için yapmış olduğu çalışmalar ve genel seçim sürecinde ki azmi ve başarısı acaba yerel seçimlerde nasıl bir etki yaratacak?

MİLLETVEKİLİ EROL AÇIKLADI, ELAZIĞ’DA CHP YEREL SEÇİMLERE NASIL GİRECEK?

Milletvekili Erol, “Biz yerelde ittifak yaparız. Gerçekçi olalım. Bizim tek başımıza burada belediye alma şansımız var mı?” dedi. Milletvekili Erol, Elazığ’da belediye başkanlığı seçimleri için ittifak yapılacağını ifade etti.

 EROL: YERELDE İTTİFAK YAPARIZ

CHP Elazığ Milletvekili Erol açıklamasında, “Biz yerelde ittifak yaparız. Gerçekçi olalım. Bizim tek başımıza burada belediye alma şansımız var mı? Doğru bir aday ve doğru bir ittifak. Şöyle ki; ‘belediye başkanı illa benim partimin üyesi olacak’ iddiasında bulunursan benim partimde şu anda belediye alacak yok. Parti meselesi değil. Ben İYİ Partili, DEVA Partili olsun demiyorum. Bu başka bir şey. Diyorum ki; Cumhuriyet Halk Partisi’nden veya ittifaktan aday olacak kişinin Cumhuriyet Halk Partili olmasına gerek yok. Elazığ’ın kabul edeceği, Elazığ’a hizmet getireceği projeleriyle doğru adam. CHP’den olabilir, bizden aday olabilir. Veya şartları konuşuruz. Ama önce doğru aday. Elazığ’ın kabul edeceği doğru aday… İnanın belediye başkanlığı milletvekilliğinden daha önemli. Biz devlet protokolünde belediye başkanının üstüyüz. Biz yasama yönündeyiz. Ama belediye başkanları sonuçta siyasi sıfatta olsa da bir kamu kuruluşunu yönetiyor. Sizin 24 saat o kentte yaşayan vatandaşlarınızın hayatının düzenlenmesiyle ilgili becerisi, bilgisi, herkesin hayatını etkiliyor. Benim bir hatam, bir yanlışım Elazığ’ı çok etkilemez. Ama belediye başkanının bilgisi, becerisi, kapasitesi o şehirde yaşayan herkesi etkiler. Geçmişten bugüne söylüyorum. Bu dönem için söylemiyorum” ifadelerini kullandı.

EROL: ALT YAPI ÇALIŞMALARININ YAPILMASI DOĞRU BİR İŞ

Alt yapı çalışmalarına da değinen Gürsel Erol, “Gelmişiz 2023

Vatandaş koltuğa oturan başkanın candan yürekten hizmet etmesi gerektiğini ve vatandaşa asla duyarsız kalmamasını istiyor.

MHP TABANI KENDİ AMBLEM VE ADAYIYLA ÇIKMAK İSTİYOR

2024 Yerel Seçimleri yaklaşırken , MHP Tabanından ”Elâzığ’da  parti logomuzla ve kendi adayımızla Belediye Başkan Adayları çıkaralım” sesleri yükselmeye başladı.

MHP’nin tanınan ve etkili isimlerinin yanı sıra partiye gönül vermiş isimler ”Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerinde ki tavrımız ve duruşumuz net, ittifakı destekledik ve destekliyoruz; ancak biz kendi tüzüğü ve logosu olan bir partiyiz. Yerel seçimlerde kendi amblem ve adaylarımız ile seçime girmeliyiz..” şeklinde paylaşımlarda bulundular.

 MHP’NİN ADAYI SÜLEYMAN SELMANOĞLU MU?

Elazığ’da bulunan Karakaya Fen Lisesi, Hazar dağlı İlköğretim Okulu ile Ekrem Uzel İlköğretim Okullarının yapımını ve hizmete açılışlarını gerçekleştirdi. TOBB’la yapılan bir protokol ile Elazığ TOBB İlköğretim Okulu’nu eğitime kazandırdı. Maden Çok Amaçlı Lisesi, Palu Yatılı İlköğretim Okulu, Baskil M. Bilbay İlköğretim Okulu, Menkul Kıymetler Borsası Yatılı Bölge Okulu ve Merkez Gazi Lisesi’nin eğitim ve öğretimine açılmasını sağladı. Fırat Üniversitesi Gelişme Vakfı Başkanlığı ile İzzet paşa Vakfı ikinci başkanlığını yürüttü. 2004 Yerel Seçimlerinde Elazığ Belediye Başkanı oldu. 2009 Yerel Seçimlerinde ikinci defa belediye başkanlığına seçildi. Daha sonra adından sıkça söz ettiren Selmanoğlu gündeme Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’nun da aralarında bulunduğu 46 kişinin ‘ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve zimmet’ suçlarını işledikleri iddiasıyla yargılandıkları davadan beraat etmişti. Şimdiler de ise yerel seçim öncesi Selmanoğlu’nun MHP’nin aday göstermesine sıcak baktığı ve olumlu yanıt verdiği ise kulislerde konuşuluyor.

2023 yılına halen borular kanser hastalığı yayan eski borular. Alt yapı yeni yapılmaya başlamış. Bu Şahin Başkan döneminde asbestli borular Şahin Başkan döneminde yapılan bir şey değil. Geçmişten gelen ama 20 yıldır bu şehri AK Parti yönetiyor. Bu dönemde de yapılıyor. Bunun yapılması doğru bir iş. Ama eksik işlerde var. Bunlar kötü yapıldı demek yerine bu şehirde daha doğru ilerin ve daha doğru bir belediye başkanı çıkarmanın mücadelesini vereceğiz. Yani yerel seçimde belediye başkanı; ideolojik bir tartışmanın içinde değil, Elazığ’a daha fazla hizmet edecek, vizyon katacak vizyoner bir adam olacak” şeklinde konuştu.

“ÖMER ATEŞ; ÖRNEK BİR TEŞKİLAT OLACAĞIZ, ÖRNEK BELEDİYECİLİK HİZMETİ VERECEĞİZ”

Yeniden Refah Partisi Sivrice İlçe Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Sivrice İlçe Başkanı Güven Yıldız, ilçe belediye başkanı adayı ve meclis üyesi adaylarını belirleyerek, yollarına devam edeceklerini kaydetti. Ankara İl Başkanı Mustafa Yanılmaz, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Elazığ’da da dipdiri bir teşkilatla yollarına devam ettiklerini kaydetti. Yeniden Refah Partisi’nin ülkeyi büyütmeye çalışan bir siyasi parti olduğunu kaydeden Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş, genel seçimlerin partisinin zaferi ile sonuçlandığını söyledi.   Yanılmaz, yapılacak olan yerel seçimlerde Elazığ ve Türkiye’yi yeniden Milli Görüş Belediyeciliği ile tanıştıracaklarını belirterek, “Bütün Türkiye’nin genelinde olduğu gibi buralarda da bizim eksiğimiz yönetimde adaleti ve paylaşımda adaleti sağlayamayışımız. Biz buralara evet ittifak ile geldik, siyasetimizin temeli doğruya doğru yanlışa yanlıştır. Buradan hareketle bizler örnek bir teşkilat olacağız ve arkasından yerel seçimlerde buradan belediye başkanlığını kazanıp örnek hizmetler yapacağı” dedi. Partilerinin sadece seçimlerde değil her zaman sahada olduğunu ifade eden Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş, yerel seçimlerde Sivrice İlçesinden zaferle çıkacaklarına inandıklarını söyleyerek, “Sivrice sahipsiz değildir. Sivrice Yeniden Refah için önemlidir, sivrice halkı bizler için değerlidir ve özeldir. İnşallah mahalli idareler seçimlerinde Sivrice’yi kazanarak yaz kış turizmini ve saklı güzelliklerini ortaya çıkartıp milli görüş belediyeciliğinden hak ettiği hizmeti alacaktır” dedi.

YENİDEN REFAH PARTİSİ GENEL BAŞKANI YARDIMCISI SUAT KILIÇ ; “İTTİFAK OLURSA DA ÖNÜMÜZE ALIR BAKARIZ KAPILAR KAPALI DEĞİL”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, “Yeniden Refah Partisi 81 il 922 ilçede seçime, kendi logosu ve adayları ile katılmak üzere hazırlıklarını yapmaktadır” dedi. 81 il 922 ilçede seçime girilmesi yönünde hazırlıkların yapıldığını belirten Kılıç, “Bugün, hazırlığımızı buna göre yapma mükellefindeyiz. İttifak olacakmış gibi bir yaklaşımla teşkilatlarımızın rehavete kapılmasına neden olamayız. Bu güç, enerji, zaman, emek ve insan kaybına neden olur. O nedenle Yeniden Refah Partisi 81 il 922 ilçede seçime, kendi logosu ve adayları ile katılmak üzere hazırlıklarını yapmaktadır. Ama gün gelir Cumhur İttifakı’ndan yerel seçimlere yönelik olarak da bazı iller ya da tüm iller kapsamında bir yeniden ittifak teklifi, talebi oluşursa; yetkili kurullarımız ile bu teklifi, talebi değerlendirir ona göre kararımızı veririz. Bu ittifak yokmuş gibi kendi logomuzla seçimlere girecek gibi çalışıyoruz. İttifak olursa da önümüze alır bakarız. Kapılar kapalı değil” dedi.

YILDIRIM’DAN 31 MART AÇIKLAMASI; “TÜM SEÇİM BÖLGELERİNDE İDDİALIYIZ”

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler seçimlerinde tüm seçim bölgelerinde iddialı olduklarını belirterek; “Herkesin amacı kendi partisi için sandıklardan en iyi sonucu, en iyi oy oranını almak olacak. Kim kendisini daha iyi anlatır, kim daha güçlü ve halkın gönlüne giren bir çalışma yaparsa o da ortaya konacak” dedi.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın katıldığı ortak canlı yayında güncel konular ve 31 Mart’ta yapılacak seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, AK Parti’nin sadece seçim süreçlerinde değil her dönem seçimlere hazır olacak şekilde bir planlamayla çalışma yürüttüğünü aktardı.31 Mart 2024’te yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için hazırlık süreci içerisinde olduklarını ifade eden Yıldırım, her zaman sahada ve vatandaşlarla iç içe olduklarını belirterek, yoğun bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini vurguladı.

“SEÇİMLERLE İLGİLİ HAZIRLIKLARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

Tüm seçim bölgelerinde iddialı olduklarını belirten Yıldırım; “10 ilçe, 9 belde başkanlığı ve Elazığ adına bu organizasyonu üstlenen Elazığ il teşkilatımız hem belediye başkanları, hem meclis üyeleri, hem de İl Genel Meclisi üyelerinin belirleneceği seçimlerle ilgili hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Ana Kadememiz, Merkez İlçemiz, Kadın ve Gençlik Kolları başkanlığımız sahada aktif bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Bununla alakalı bütün teşkilatlarımızı koordine etmek üzere vazifelenecek Seçim Koordinasyon Merkezimiz ve bu merkezimizin başkanı inşallah belirlenen takvimde netleşecek. Elbette her siyasi parti gerçekleşecek seçim ne seçimi olursa olsun onu kazanmak üzere, oradan başarı elde etmek üzere kurulmuştur. Herkesin amacı kendi partisi için sandıklardan en iyi sonucu, en iyi oy oranını almak. Kim kendisini daha iyi anlatır, kim daha güçlü ve halkın gönlüne giren bir çalışma yaparsa ipi o göğüsleyecek. İnşallah süreç hayırlı bir şekilde tamamlanır” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin Elazığ’da, kurulduğundan bu yana bölgesinde en yüksek desteği aldığını anımsatan Başkan Yıldırım; “2002’den bu yana yapılan tüm seçimlerde şehrimizde lider konumundayız. Dolayısıyla bütün seçim bölgelerinde iddialı ve en güçlü parti konumundayız. Genel Merkezimizden gelen talimatlara uygun olarak en sevilen, halk tarafından en çok beğenilen, gönlünde hizmet aşkı olan adayları belirleme noktasında etkin çalışmalar yapıyoruz. İnşallah en doğru adaylarla seçime girerek tüm seçim bölgelerinde AK Parti Belediyeciliğini şehrimizin

Yorumlar

İlginizi çekebilir

KESİN MÜSLÜMAN YAPMIŞTIR!

KESİN MÜSLÜMAN YAPMIŞTIR!

Tema Tasarım | Osgaka.com