Ana Sayfa Kültür&Sanat 14 Temmuz 2023 33 Görüntüleme

Yazar Aydın Benli Kalbimin Sesi Roman’ını İnceledi

Zaman zaman kitap okumanın faydalarını köşemde anlatıyorum. Anlatmakla bitmeyecek bir eylemdir kitap okumak. Araştırmalar, kitap okuyan insanların başkalarının duygularını ve inançlarını anlama konusunda yüksek bir yetenek geliştirdiğini göstermiştir. Araştırmacılar bu yeteneğe “zihin teorisi” demektedir. Tek bir edebi kurgu okuma seansı bu hissi uyandırmasa da, araştırmalar uzun vadeli kurgu okuyucularının daha iyi gelişmiş bir zihin teorisine sahip olma eğiliminde olduğunu gösteriyor. Zihin gelişimine büyük katkısı var kitap okumanın.

“Kitap okumak kadar, kitap yazarlarını da desteklemek lazım. Bu hafta köşemde Genç yazar Kübra Sultan Bozkurt’un çiçeği burnunda Aşk Romanı KALBİMİN SESİ’ ni anlatmak istedim.

     Onu ilk gördüğümde anlamıştım sanki. Gözleri yorgundu. Kendi ise çaresizlik içinde boğuluyor gibiydi. Kalbimin sesini duyuyordum. Beni ona doğru götürüyordu. Peki ya aklım o ne diyordu?

Psikolog bir kadın Didem. Burak ise acı çeken bir adam. Kalbi ile aklı arasında kalmış bir kadın kalbinin sesini mi dinleyecekti? Kendini ve onu sayfaları okunmamış bir kitap gibi görüyordu. Merakla bekliyor gibiydi o kitabı okumak için. Peki ya Burak? O bu kitabı okumak istiyor muydu? Bu ikilemlerin arasında boğulurken hiç beklemediği bir anda aldığı bir haberle kapattı o kitabı. Ama hala kalbinin sesini duyuyordu. Kalbi o kitabı kapatabilmiş miydi?”  Diyor Romanında yazarımız.

Kübra Sultan Bozkurt kimdir?

13 Eylül 2002 tarihinde İstanbul Kartal da dünyaya gelmiştir. 2005- 2009 yılları arasında babasının işi sebebiyle ailesiyle birlikte Muş’ta yaşamıştır.  2009 yılından sonra da ailesiyle birlikte Nevşehir’e gelmiş. İlkokulun bir kısmını ve lise eğitimini Nevşehir’de tamamlamış.   2021 yılında Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesini kazanmıştır şu anda da orada öğrenim görmektedir. Uzun süredir yazı yazmakta olan yazarın şiir deneme gibi birçok türde yazıları da bulunmaktadır.   Derleme kitap olan şiir treni projesinde yer almıştır.  Yazının onun için büyük bir anlam ifade ettiğini ve yolun başında olduğunu düşünen yazar yeni projeleri için çalışmalara devam etmektedir.

Akıcı ve ben diliyle yazılmış güzel ve sürükleyici bir roman olmuş, ikinci romanı da hazır olan yazarımız, Edebiyat dünyasında kararlı adımlarla zirveyi tırmanıyor.  Okunması gereken gençlik romanlarının en güzellerinden olan KALBİMİN SESİ romanı internette bulabilirsiniz. Bende köşemden yerli ve yeni yazarlarımızı ara sıra sizlerle buluşturup onlara destek olmak istiyorum. Kitap okuyun ve okutun, kitap yazarın penceresinden yenidünyaları görmek demektir. Allah’a ısmarladık, hoşça kalın.

Aydın Benli

Siyaset Bilimci, Yazar

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com