Ana Sayfa Dünya, Kavin İnci Geçkil, Köşe Yazıları 19 Haziran 2023 35 Görüntüleme

Olması Gerektiği Gibi Davranın

Ne kadar olması gibiyiz desek de öyle değiliz! Fazlasıyla alttan alan taraf olduğumuz için her seferinde haklı da haksız da olsak bizim altan almamızı beklerler.

Çünkü her seferinde biz kendimizi öne atarak aman bir şey olmasın, aman iyi olsun da ben altan alırım sıkıntı yok dedik!

Bir süre sonra insanlar bunu bağımlı hale getiriyor. Nasıl olsa ne yaparsam yapayım beni altan alır. Veyahut hastalık rolüne girer onu bu kaldıramaz hemen dediğimi yapar düşüncesiyle istediği rollerde size komut vermeye başlar.

Yani demem o ki bir insan nasıl olursa olsun olması gereken davranışı gösterin! Siz olun yani kandiniz olun! Kırıldı mı? Bırakın kırılsın bir zamanlar siz kırıldığınız da o nasıl anlamadıysa bırakın o duyguyu yaşasın ve empatisi gelişsin!

Hayat yorucu bir serüven birde içerisindeki insanlar ile hayatınızı zorlaştırmayın! Kendiliğinden birbirini altan alan ilişkileriniz dostlarınız olacaktır. Bundan emin olun! Sırf bir karşılığı olsun diye kendini bu yolda heba etmeyin!

Gerekirse yapayalnız kalın! Kendinizden başkaları için ödün vermeyin! Verilecek bir ödün var ise kendiniz için eğitiminiz, işiniz için verin!

Bu dünyaya yalnız geldik ve yine yalnız gidiyoruz!

#kalınsağlıcakla
#Kavinincigeçkil

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com