Ana Sayfa Can Kayacılar, Ekonomi, Genel, Köşe Yazıları 19 Haziran 2023 52 Görüntüleme

Bilim ve Teknoloji Okumaları

“Bilim ve teknolojinin harikaları, yeni bir dönemin başlangıcını işaret eder. Dünyayı değiştirmek ve hayatları iyileştirmek isteyenler için yüksek teknoloji, bir ışıktır” der bir bilge..

Biz Arşen Process olarak, geleceğin teknolojileri ile ülkemizi kalkındırmak adına gece-gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz.

“Proses Mühendisliği” çok yaratıcı ve inovasyon dolu bir süreçtir temelinde. Proses mühendisleri, hedefe yönelik makine tasarımları yapar, elde edilmek istenen her türlü reaksiyonun tüm süreçlerini kontrol edecek donanım ve yazılımları belirler, geliştirir ve uygularlar.

Proses mühendisliğini şöyle tarif edebilirim. Örneğin Arnica montana bitkisinden, lutein elde edeceksiniz. Hedefinizde bu var. O bitkiden lutein elde etmek için bir çok basamak var. Hassas kurutma, hassas öğütme, süperkritik akışkan ile ekstraksiyon, ileri saflaştırmalar vb. gibi. İşte proses mühendisliğinde kurutmasından, öğütmesine, süperkritik ekstraksiyonunundan, ileri saflaştırma sistemlerine kadar bir çok makine, reaksiyon sistemleri ve yazılımları gerekmektedir. “Prosesçilik” tam olarak bir bütün olarak bu tesisleri geliştirir ve kurar.

Arşen Process olarak bunu gerçekleştiriyoruz. Binlerce deneme, yüzbinlerce deneysel araştırma, pilot uygulama, optimizasyon ve sonrasında standardizasyon çalışmaları ile geleceğin tesislerini baştan sona dizayn ediyoruz.

Hiç unutmam, Google ilk çıktığında (yaşım da ortaya çıkıyor böylece 🙂 ) “Devlerin omuzlarında yüksel” mottosu ile çıkmıştı. Ne kadar heyecan duymuştum. İnternetin yeni yeni yaygınlaşmaya başladığı o yıllardaki “keşfetme ve yeni bir şeyler öğrenme arzusu”nu biz Arşen Proses’te her gün duyuyoruz.

Gelecek, hepimiz için var.

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com