Ana Sayfa Genel 21 Ağustos 2021 22 Görüntüleme

Aksaray’da Uzay Kampı

Aksaray’da Uzay Kampı

Aksaray Valiliği öncülüğünde Hasandağı Mesire Alanında KOP Gençlik Derneği tarafından düzenlenen Astronomi ve Uzay Kampının 2. gününe katılan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran 81 ilden gelen 120 genç ile buluştu.

Bakan Yardımcısı Kıran, gençlerle kamp semineri yaparak soruları cevaplandırdı, ardından da öğrencilerle teleskopla yıldızları inceledi.

Kıran, Türkiye ‘nin uzay çalışmalarını Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunda (TÜBİTAK) çalıştığı dönemde çok yakından gözlemlediğini söyledi.

Bakan Yardımcısı Kıran gençlerle yaptığı toplantıda, “Bizim sahip olduğumuz medeniyet bünyesinde İbn-i Sinaları, El Ferganileri, El Sufileri, El Cezirileri, Taküyiddinleri bunları bünyesinden çıkarmış bir medeniyettir. 10. yüzyıllardan gözlem evleri kuran bir medeniyetin varisleri olarak bugün uzay çağının gerisinde kalmamız elbette düşünülemez. Soğuk savaştan itibaren uzay çalışmalarının dünyada küresel sisteminde merkezine oturduğunu görüyoruz. Bugün uzay çalışmalarının en iyi yansıdığı yer teknolojik dönüşümdür. Bu teknolojik dönüşümlerin bugün aslında dış politikanın da ne kadar merkezi noktasında konumlandığını çok daha yıkandan gözlemliyoruz. Bugün Türkiye’nin Uzay Ajansı’nı kurması asla tesadüf değildir. Bir gerekliliktir, zarurettir. Uzay ajansını kurmakla yetinmeyip önümüzdeki 10, 20, 30 ve 50 yıllık periyottaki dünyadaki konumunu belirleme çalışmaları asla tesadüf değildir” ifadelerini kullandı.

Programa Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Valimiz Hamza Aydoğdu, Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, ve gençler katıldı.

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com