Ana Sayfa Spor 21 Ağustos 2021 21 Görüntüleme

Giresunspor 0-2 Galatasaray

Giresunspor 0-2 Galatasaray

Galatasaray Futbol Takımı, Süper Lig 2021-2022 Sezonu’nun ilk haftasında Giresunspor ile karşı karşıya geldi. Çotanak Spor Kompleksi’nde oynanan maçı Galatasaray 2-0 kazandı. Takımımız bu skorla Süper Lig’de yeni sezona üç puanla merhaba dedi.

Galatasaray maça Fernando Muslera, Marcao Teixeira, Christian Luyindama, Patrick van Aanholt, Sacha Boey, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Alexandru Cicaldau, Sofiane Feghouli, Kerem Aktürkoğlu ve Mbaye Diagne 11’iyle başladı.

Gol perdesini 31. dakikada Mbaye Diagne açtı. Alexandru Cicaldau ilk maçında golle tanıştı. Rumen oyuncu ilk 11’de yer aldığı mücadelede 83 dakika sahada kaldı ve 45. dakikada penaltıdan fileleri sarstı. Mbaye Diagne 40. dakikada bir penaltıdan faydalanamazken Marcao, 63. dakikada direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Galatasaray Futbol A Takımı, bu maçın ardından Randers ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu müsabakasının hazırlıklarına başlayacak.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

3’ Giresunspor sol çaprazdan ceza sahamıza tehlikeli bir orta gönderdi. Muslera kalesinden tam zamanında çıkarak topu kontrol etti ve olası bir gol pozisyonunun önüne geçti.

9’ Giresunspor’da Balde, takım arkadaşından aldığı topu şık bir şekilde kontrol ederek ceza sahası dışından kaleyi denedi. Top direğin yanından auta çıktı.

11’ Rakibiyle ikili mücadeleye giren Taylan Antalyalı sarı kart gördü.

22’ Ceza sahası dışından Berkan Kutlu sağ ayağıyla çok sert vurdu. Top yandan az farkla auta çıktı.

24’ Giresunspor Hüsamettin ile kontraatağa çıkarken onun derinlemesine pasında Marcao, Balde ile topun arasına girerek tehlikeyi kesti.

27’ Cicaldau topu kafasıyla gerisindeki Feghouli’ye indirdi. Kaleyi hafif sağdan gören yere doğru kat eden Cezayirli yıldız, ceza sahası dışından sert bir vuruş yaptı. Top üstten auta çıktı.

30’ Taylan Antalyalı savunma arkasına sarkan Feghouli’ye mükemmel bir öldürücü pas yolladı. Feghouli çok iyi bir kontrolle Okan Kocuk ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunu Okan çelerken geriden gelen Mbaye Diagne takipçiliğini konuşturdu ve boş kaleye topu gönderdi: 0-1.

37’ Sağ kanattan tehlikeli bir şekilde kaleye yönelen Sacha Boey, Hüsamettin’in müdahalesiyle yerde kalırken hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. VAR incelemesi sonunda, faulün ceza sahası içerisinde yapıldığına hükmedildi.

39’ Diagne’nin sağ köşeye yaptığı vuruşu Okan Kocuk direk dibinden çıkardı.

44’ Cicaldau’nun pasında Diagne sağ içten kaleciyle karşı karşıya kalırken Hüsamettin tarafından düşürüldü. Hakem penaltı noktasını gösterirken, yan hakemin ofsayt bayrağını kaldırmasıyla VAR incelemesine gidildi. VAR incelemesi sonrasında ofsayt olmadığı tespit edilirken, Hüsamettin de net gol pozisyonunu engellediği gerekçesiyle kırmızı kart gördü.

45+2’ Alexandru Cicaldau bu sefer beyaz noktaya topu dikerken, kalenin ortasında topu filelere gönderdi: 0-2.

İlk yarı takımımızın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

51’Taylan Antalyalı solda kendisini unutturan Patrick van Aanholt’u mükemmel gördü. Hollandalı sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalırken vuruşunda Okan Kocuk gole geçit vermedi. Ardından yan hakemin tartışmalı bir ofsayt bayrağı kalktı ve Giresun ekibi endirekt serbest vuruş kazandı.

60’ Mbaye Diagne ceza yayının yakınında süratle ceza sahası içine kat eden Kerem Aktürkoğlu’na verdi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Kerem’in vuruşunda Okan Kocuk bir kurtarışa daha imza attı.

64’ Takım içerisinde yaşanan fiziksel boyuta varan tartışmadan ötürü Marcao Teixeira kırmızı kart gördü. İki takım da sahada 10 kişi.

65’ Takımımızda Emre Kılınç, Ryan Babel ve Alpaslan Öztürk oyuna girdi. Kerem Aktürkoğlu, Sofiane Feghouli ve Taylan Antalyalı oyundan çıktı.

67’ Giresunspor’da kornerden dönen top sağ kanattan ceza sahamızın içerisine çevrildi. Alexis Perez’in tehlikeli bölgede yaptığı kafa vuruşu üstten auta çıktı.

80’ Takımımızda Mbaye Diagne yerine Radamel Falcao oyuna girdi. Giresunspor’da Hayrullah Bilazer yerine Umut Nayir oyunda.

81’ Taç atışından ceza sahamıza gelen topa Luyindama kafa vurdu. Dönen topta ceza yayı içinde Traore sert vurdu; ancak top farkı şekilde üstten auta çıktı.

83’ Galatasaray’da Arda Turan, Alexandru Cicaldau yerine oyunda.

88’ Sağ köşe gönderinden Giresunspor, Zeki Yavru ile penaltı noktasına ortaladı. Luyindama’ya rağmen yükselen Umut Nayir’in kafa vuruşu direk dibinden geçerek auta çıktı.

90’ Karşılaşmanın sonuna en az 6 dakika ekstra zaman eklendi.

90’+2 Kısa paslarla rakip yarı sahadan kaleye yaklaşan takımımızda Radamel Falcao, ceza alanı dışından sol ayağıyla şansını denedi. Top süzülerek yandan auta çıktı.

90+5′ Radamel Falcao’nun pasında savunma arkasına sarkan Emre Kılınç, kaleci Okan’la karşı karşıya kaldı. İstediği gol vuruşunu yapamayan Emre, net gol şansından yararlanamadı.

90+6′ Savunmamızın arkasına atılan uzun topla Giresunlu oyuncu süratle Muslera’ya doğru yönelirken gerilerden gelen Alpaslan rakibini yakalayarak muazzam bir kademe yaptı ve topu kornere yolladı.

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Fatih Karagümrük 3-2 Gaziantep

Fatih Karagümrük 3-2 Gaziantep

Tema Tasarım | Osgaka.com