Ana Sayfa Köşe Yazıları, Prof.Dr.İnanç Özgen, Siyaset&Politika 12 Nisan 2023 46 Görüntüleme

Dr. İrfan Sönmez: Bir Dava Adamı

Elazığ İli İYİ parti 1. sıra milletvekili adayı Sayın Avukat İrfan SÖNMEZ, vatansever- milliyetçi kimliğini hiçbir zaman kaybetmeyen, hitabet yeteneği yüksek, yerel ve ülke siyasetini çok iyi bilen, önemli bir siyasi aktördür. Ülkücü hareket içerisinde önemli bedeller ödeyen SÖNMEZ, Büyük Birlik Partisinin kurulmasında önemli roller üstlenmiş, rahmetli Muhsin YAZICIOĞLU’nun en yakınındaki isimlerden biri olmuştur. Özellikle 28 Şubat sürecinde birçok insanın kafasını kuma gömdüğü zamanlarda, “İstikbali inkılapta en gür seda İslam’ın olacaktır.” şiarı ile hareket etmiş, hiçbir baskıya boyun eğmeden doğru bildiklerini sonuna kadar savunmuştur.

SÖNMEZ için şucu bucu ifadeleri boş laflardır. Onun için söylenecek en güzel ifade, O bir ülke sevdalısı ve dava adamı yakıştırmasıdır.

Medrese i Yusufiye de çile günlerinde kendisine kucak açanları vefa çerçevesinde unutmamış, milliyetçi vatansever kimliğini ise hiçbir zaman terk etmemiştir.

Saygın bir avukatlık kariyeri dışında, akademik yönden de kendini geliştiren SÖNMEZ Elazığ’ın ve ülkenin sorunlarını yakından takip eden bir siyasi karakterdir. Ankara Hukuk fakültesini dereceyle bitiren SÖNMEZ, İstanbul Ticaret Üniversitesinde yüksek lisans ve doktora çalışmasını da başarı ile tamamlayarak mesleki kariyerini taçlandırmıştır.

SÖNMEZ; söylemlerinde sıklıkla, özellikle ülkenin savaş görmüş milletlerden daha yorgun olduğunu, İyi parti kadroları ile ülke yönetiminde ekonomi ve yargı başta olmak üzere önemli reformlar ortaya koyup kısa vadede daha müreffeh bir Türkiye vadettiklerini ifade etmektedir.

Birbirleriyle kavga etmeyen birlikte bu ülkeyi yarınlar taşıma sevdasında olduğunu her platformda dile getiren Sönmez’in ülke siyasetine de verecek birçok katkısı bulunmaktadır.

Sönmez zaman içinde yurt içi ve yurt dışında birçok konferanslar da vermiştir. Çeşitli dergi ve gazetelerde yazıları da yayımlanan yazarın, terör ve bölücülüğü merkeze alan, Ana Dille Eğitim – Milliyetçilik ve AB Hukuku, Kürt Sorunu mu? Devletleşme Sorunu mu? ve Self-determinasyon Ayrılma Girişimleri ve Kürtler isimli kitapları bulunmaktadır.

Temayül yoklamalarında birinci sırada çıkan SÖNMEZ, özellikle İYİ Parti’nin kuruluş aşamalarında önemli roller üstlenmiş, Sayın Meral AKŞENER’in de sözüne güven duyduğu önemli bir siyasi aktördür.

Elazığ ilinde adaylar içerisinde hem entelektüel bilgi birikimi, hem de olaylara reel ve ülke gerçekleri ile yaklaşması ile göze batan SÖNMEZ’in politika üreten, çözüm odaklı yaklaşımları ile ülke yönetimine önemli katkılarda bulunacağı muhakkaktır.

Başarılar dilerim.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com