Ana Sayfa Köşe Yazıları, Prof.Dr.İnanç Özgen 14 Aralık 2023 42 Görüntüleme

Ölümlere Alışmak

Gazze’de insanlık suçu işlenmeye devam ediyor. Her gün onlarca insan küçücük bir odaya hapsolun muş gibi üzerlerine bombalar yağdırılıyor. Sanki insan nesli kökünden kurusun dercesine ve kendilerinin de bir insan olduğunu unuturcasına.

Mehmetçiklerimiz şehit oluyor. En son Piyade Teğmen Eril Alperen Emir şehit oldu. Maalesef çok yüzeysel geçildi. Öğrendiğimde Türk Silahlı Kuvvetler sayfasına baktım. Sosyal medya da gencecik yavrunun intikalde ki videosunu izledim. Piyade Teğmen. Hayatının baharında. Onun gibi gün aşırı birçok şehit. Sessiz sedasız göç eyliyorlar. Kimin için. Bizim için. Vatan için.

Futbol, seçim, siyaset maalesef bu yavruların şehadetinin önüne geçmiş konumda.  Ne yapmalı? Bu ve bunun gibi yavrularımızı daha çok anmalı. Hatırlamalı. Eren gibi, Fethi Sekin gibi, Aybüke öğretmen gibi…

Şehadet şerbeti içen tüm kahramanlar gibi.

Tabi bizi derinden yaralayan benimde camiasında bulunmaktan her zaman onur duyduğum hakem camiasının gündeminde Halil Umut Meler hocamıza yapılan saldırı. Yaklaşık 30 yıldır bu camiadayım. Bu kadar üst seviyede bir hakeme ilk defa bu şekilde bir saldırı olduğunu görüyorum. Kanım dondu resmen. Alt kategorilerden başlayarak şiddetin önüne geçilmeli, hakemlik müessesinin sürdürülebilirliğinin ve muhafazasının sağlanması ülke erdemine yakışan bir olgu olacaktır. Zaten sorumlular gerekli refleksi gösterdiler. İnşallah bu bir  milat olur.

 

Saygılarımla…

 

Yorumlar

İlginizi çekebilir

FAİZ LOBİLERİ

FAİZ LOBİLERİ

Tema Tasarım | Osgaka.com