Ana Sayfa Aydın Benli, Köşe Yazıları 19 Ağustos 2022 39 Görüntüleme

SEÇİME DOĞRU

Ak parti geçtiğimiz günlerde 21. Yaşını kutladı, acısıyla tatlısıyla koskoca 21 yıl. Genel seçimler yaklaşırken bir tuhaf haller, Ak parti metal yorgunluk nedeniyle bir dönem siyasi kadroların çoğunu saha kenarına almıştı. Bu metal yorgunluk seçime doğru atanmışlarda ve bürokratlarda da yoğun bir şekilde devam ediyor. Ulaşılamaz idareciler, vurdumduymaz memurlar ve halka kötü davranan kamu görevlileri, seçime doğru ciddi oy kaybettirecek gibi gözüküyor. Ak parti il ve İlçe yöneticileri bu konulara seçim öncesi müdahale etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuyla ilgili ulusal basın ve diğer köşe yazdığım gazetelerde geçen hafta ayrıntılı ve isim vererek konuyu açıklamıştım. En büyük şiddet ulaşılmaz olmak ve sesiz kalmaktır.

Altılı masa için gelen kulis bilgilerinde muhalefet seçime kararlı ve hazır listeyle girecek gibi gözüküyor. Kulisten sızan bilgilere göre muhalefet ilk başta Cumhurbaşkanı yardımcılarını ve Bakanlarını açıklayacak en sonunda da Cumhurbaşkanı adayını açıklayacak gibi görülüyor. Bu bilgiye göre Sayın Meral Akşener Başbakan yetkili Cumhurbaşkanı yardımcısı, sayın Ali Babacan ekonomiden sorumlu Cumhurbaşkanı yardımcısı ve Bakanı, sayın Ahmet Davutoğlu Üniversitelerden sorumlu bakan, Sayın Temel Karamollaoğlu Çevre ve şehircilik bakanı görevlerine getirilecekleri kulise sızan bilgiler içinde en önemlileri. Meral hanımın atayacağı bakanlıkların yardımcılıklarına da, bu altı partiden birer Bakan yardımcısı atayacağı söyleniyor. En yüksek ihtimalle muhalefetin en son açıklayacağı Cumhurbaşkanı adayı sayın Kemal Kılıçtaroğlu olacak bilgisi kulislerin en çok konuşulan bilgisi. HDP bu partilerin birinden kendi siyasetçilerini aday gösterip girecek gibi gözüküyor.

Seçimin kaderini yapılan hizmetler, vatandaşa verilen değer ve memur ve bürokratların vatandaşla olan tutum, davranış ve hizmet kalitesi belirleyecek gibi gözüküyor. Siyasilerin bürokrat ve memurların halka hizmet sunumu ile alakalı davranışlarını gizli müşteri tekniğiyle yapmaları siyasi kariyerleri açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Geçen haftaki köşe yazımda Konya Kulu kaymakamının ulaşılmaz olduğunu yazmıştım. Bunun gibi çok örnekler var. Üst düzey sayın Bakanlara bir telefon ile ulaşırken meramımızı rahatlıkla anlata biliyorken, kariyer planlamasında merkeze çekileceğini bilen idareciler vatandaşa ulaşılmaz olarak halkı küstürerek oy kaybına neden oluyor. Bu metal yorgunlukların önüne geçmesi için siyasilerin bir an evvel müdahale etmesi gerektiği şahsi fikrimdir. Görevini layıkıyla yapan taktire layık mülki ve idari yöneticiler bu konunun dışında. Kurumları kişiler bağlamaz, burada hizmeti aksatmak, vatandaşı küstürmek idari hükümetin lehine seçimi kaybettirme taktiklerindendir.

İş yapmış gibi gözükmek için bazı yöneticiler sosyal medyadan sürekli fotoğraf paylaşıyor ama bunlar reklam amaçlı olduğu halk tarafından biliniyor. Küçük ve orta düzey yöneticilerin metal yorgunu olduğu sosyal medya fotoğraflarından anlaşılıyor. ‘’Halka hizmet Hak’a hizmettir’’ koltuklar gelip geçici kalıcı olan ise yapılan hizmetlerdir. Hizmetleriniz daim olsun taş taş üstüne koyan, vatandaşının refahı ve huzuru için sürekli sahada çalışan siyasiler ve yöneticilerden Allah razı olsun.

Arkasında bir eser bırakmak sadaka-i cariyedir ve o eser durdukça sevabı eseri yaptıranlara işlenir. Bu hafta ki köşemde kulis bilgilerini sizlerle paylaşmak istedim, sürçü lisan ettiysem affola. Allah’a ısmarladık, hoşça kalın…

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com