Ana Sayfa Gündem, Kültür&Sanat, Yazarlar 19 Kasım 2022 34 Görüntüleme

ALEVİ BAŞKAN & İSTİHBARATÇI ROMANI ÇIKTI!

‘’La Feta İlla Ali, La Seyfe illa Zülfikar’’

‘’Tut ki Ali’den miras kaldı sana Zülfikâr, sende Ali’nin yüreği yoksa Zülfikâr neye yarar?’’

Yazarlarımızdan Aydın Benli’nin yeni Romanı ‘’ALEVİ BAŞKAN- İSTİHBARATÇI’’ çıktı. Toplumumuzun önemli bir değerini oluşturmuş, kardeşliğimizin ve akrabalıklarımızın önemini anlatan bir roman. Alevi olduğu için kendini topluma kabul ettirmeye çalışan bir gencin vatanı ve Lütfiye’ye olan sevdası için verdiği mücadeleleri konu ediyor. Gerçek yaşanmış hayat hikâyelerinden kurgulandı. Yanlış bildiklerimiz bu romanda. Kitap Müptelası yayın evinin internet sitesinden alabilirsiniz.

 

Yüce Allah’ın aslanı Hz. Ali’nin izinden yürüyen, İstihbaratçı Hidayet’in, Alevi olduğu için bir türlü kavuşamadığı, kara sevdaya tutulduğu Lütfiye ve Hidayet aşkını ve mesleki hayatında mezhebi nedeniyle karşılaştığı zorlukları anlatan sürükleyici macera romanı.

Çorumun Mecitözü ilçesinde başlayan vatan aşkı ile yanan, üç kafadar Alevi gencin, vatana hizmet etmek için asker olarak çıktıkları serüveni ve sonrasında Hidayetin İstihbarat’a katılmasıyla, kahramanın maceralarını konu ediniyor.  Çorum, Ankara, Samsun ve Diyarbakır’da yaşanan, zamanın OHAL bölgesindeki olayları anlatan romanımız; Hidayet’in Samsun’da Derinciler ile mücadeleye başlamasıyla, devamında Diyarbakır’da Kahraman Emniyet Müdürü Gaffar babanın verdiği emir ve talimatlarla, Derin paralel devlet yapılanması ve terör örgütlerine karşı amansız mücadelelerini konu ediniyor. Romana İstihbaratçı Nida Öğretmenin girmesiyle kadınlarımızın sahada ki görevlerinin önemini vurgulanıyor.

Gerçek yaşanmış hikâyelerden kurgulanan romanımız, Alevilere karşı yanlış bilinenlerin ve önyargıların yıkıldığı, Alevilerin bu vatanın mayası ve tuzu olduğu, Al bayrağımızda ki al rengi canlarıyla bedel ödeyerek veren Alevi kahramanları anlatıyor.

Ben Aleviyim, Sünni’de benim, ben aslında Kürdüm, Ben Arap’ım da, Ben Türküm, ben senim, sen de bensin. Ben biziz, biz vatanız. Biz hepimiz insanız, Biz Hz. Âdem ve Hz. Havva’nın evlatlarıyız, renkleri ayrı dilleri ayrı olsa da biz insanız. Ay yıldızlı bayrağa al rengini veren biziz. Bu vatan hepimizin… Sonsuza kadar nazlı nazlı dalgalanacaksın Ay yıldızlı bayrağım. Vatan sağ olsun, milletimiz var olsun, kardeşliğimiz sonsuza kadar daim olsun.    www.kitapmuptelası.com.tr  adresinden temin edebilirsiniz..

İnstagram:  yazar_aydinbenli

 

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com