Ana Sayfa Elazığ Haberleri, Gündem 7 Temmuz 2022 74 Görüntüleme

Bir Başarı Hikâyesi Gülay Gür

Elâzığ’da Kuaför ve güzellik sektöründe 98 yılından beri her gün kendini yenileyerek Elazığ’a yenilikler getirerek hizmet veren Gülay Gür’le esnafın durumundan güzellik sırlarına ve Elâzığ’da bir ilk olan Medikal Ayak bakımı ve Medikal makyaj üzerine Haber Müdürümüz Tuğçe Ergin ile yaptığı söyleşi İyi okumalar…

Gülay Gür sektöre girişini hayal kırıklığı olarak tanımlıyor “ Çok Çalışkan bir öğrenciydim maddi imkânsızlıklardan dolayı istediğim üniversite gidemedim. O dönem kız meslek lisesi dışarıdan kuaförlük kursu açmıştı, Bende aileme üniversiteye gidemiyorum bari buna gideyim kolumda altın bir bilezik olsun diyerek o kursa yazıldım. Tabi kursa gidiyorum gelirken yolda hep arkadaşlarımı görüyorum. Çok çok üzülüyordum neden ben üniversiteye gidemedim diye hayal kırıklığı aslında burası, daha sonra hırslandım ben kursa 97 Eylülünde başlamıştım 98’in eylülünde ise Abdullah paşada kendi şubemi açtım”

Hedeflerim Var  “ Kalıcı Makyajda Dünya Şampiyonu olmak”

Gür “Hiçbir zaman Elazığ’ı baz almadım benim önceki hedefim Türkiye idi kim bunu da başardım Ülke çapında bir çok ödülüm var. Türkiye’de tanınan ve daha daha iyisi olmak istedim. Hedefim kalıcı makyaj dünya şampiyonu olmak. Bunun için eğitimler alıyorum, kendimi geliştirme adına adımlar atıyorum. Sektörün ilklerini her daim ben getirdim Elazığ’a inşallah da bu şekilde devam edecek .”

Elazığ’da bir ilk Medikal Ayak Bakımı ve Medikal Makyaj

Elâzığ’a ilkleri getiren Gülay gür den insan psikolojisine iyi gelecek hamle, “Elazığ’a ilkleri getiren biri olarak 2020 yılında medikal ayak bakımını getirdim batık tırnak, mantarlı tırnak tedavisi getirdim düzenli gelindiğinde yüzde yüz çözümlü. Bana Daha önce polislik için sınavlar için jilet izlerini yanık izlerini kapatabilir misiniz diye ve Elâzığ’da bu çok büyük bir eksiklikti Areola, Vitiligo, Kesik & izlerini kapatabilen Kalıcı Makyaj kozmetik uygulamaların yanında pek çok medikal sorunun çözümünde de yardımcı bir araç olmaktadır. Medikal rahatsızlıklarımız cildimiz üzerinde pek çok iz bırakarak sağlıklı kişilerden farklı görünmemize yol açabilmektedir. Kişilerin günlük hayatını etkileyen, yaşam kalitesini azaltan bu etkineleri azaltmak amacıyla medikal kalıcı makyaj ya da medikal dövme işlemine başvurabilmektedir.
Uygulama alanları genellikle şunlardır.

Alopecia Areata

Mastektomi sonrası areola

Göğüs ameliyatları sonrası yara izi giderme

Yanıklar (iz kapama, yapılandırma)

Dudak asimetrisi yapılandırmaları

Saç sakal efekti (sıklaştırma)

Vitiligo (renk kaybı)

 

Amacımız insanları psikolojik olarak iyi hissetmelerini sağlamak.”

Meslek edinme Akademisi kurdu

Gülay Gür Meslek sahibi olmak isteyenler için akademi kurdu “Akademi güzellik ve estetisyenlik adına değil Elazığ’da Meslek edinme kursu olarak açıyorum. Elâzığ’da Meslek edindirme kursu olarak ilkiz MEB onaylıyız. Elâzığ’da birkaç arkadaş daha MEB onaylı açtı onlara da hayırlı uğurlu olsun diyorum. Bizimki Meslek edindirme kursu barkotlu uluslararası geçerliliği olan ve her meslek dalında eğitim verebilecek bir kurs. Merkezimiz iki katlı üst katı eğitim salonları alt katı ise uygulama alanı olarak ayarladık.” İfadelerini kullandı.

Gülay Gür Müşteriler uyardı “ Cildiniz en kıymetlinizdir çok pahalı olması kaliteli olduğu anlamına gelmez. Biz Fiyatlarımızı en makul seviyede tutmaya çalışıyoruz bunun nedeni şu ekonomik şartlarda kadınların kendilerine zaman ayırabilmesi ve sürdürülebilmesi için, buradan Uyarıyorum işlemde kullanılan iğneler tek seferliktir. Buna çok çok dikkat etsinler. Size verilen bir sonraki işlemde getirin denilen iğnelerin hepsi mikrop yuvasıdır buna çok dikkatli olun.”

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com