Ana Sayfa Can Kayacılar, Ekonomi, Köşe Yazıları 19 Kasım 2022 31 Görüntüleme

HAYDİ HAREKETE GEÇELİM DOSTLAR

Gün doğumunun ya da batışının izlenmesi..

Çok uzun süredir görmediğin bir dostunla ya da yeni tanıştığın biriyle ilk buluşma..

Yeni bir eve taşınma..

Yeni bir işe başlama..

Bunlar hayatımızda bizleri heyecanlandıran binlerce şeyden sadece bir kaçı..

Benim hayatımda da böyle heyecanlar var elbette ama gelecek için bir şeyler yapmaya çalıştığınızda bu heyecanlarınıza daha başkaları ekleniyor.

Bir projenin her türlü düşünsel alt yapısını hazırladığımda.. Yani olsa olsa böyle olmalı dediğimde..

Bir projenin deneysel ilk adımlarını attığımda..

Bir projenin desteğini devletimizden aldığımızda..

Bir laboratuvarın ilk malzeme ve de cihazlarının tezgaha ilk konduğu anda..

Kurulan laboratuvarı ailemize gösterdiğimizde..

Sonu gelmeyeceğini bildiğim o deneyler ilk başladığında..

İlk ürün çıktığında…

İlk tesis devreye alındığında..

Müthiş heyecanlar yaşarım.. Çünkü işin sonunda bu ülke için hepsi.. Bu ülkenin geleceği için. Kızım-Oğlum ne okusun Can? Ne yapsın? Geleceğe nasıl tutunsun diye sorduklarında gösterebileceğim argümanlar bunlar.. Bak Ayşe Teyze bunları yapsın.. Neye yeteneği varsa onu yapsın.. Kendisini nerede ve nasıl MUTLU hissediyorsa onu yapsın. Mutluluğun parasal karşılığı yok. Milyar dolarlarınız olsa mesela kanserden kurtulamıyorsunuz. Ya da bir şekilde yaşamınızın sonu geliyor. O nedenle bu hayatta ilk aradığınız şey mutluluk.. O mutluluğu yaratabilecek motivasyon kaynakları oluşturmalısınız kendinize. Benim mutlu olduğum anları yazdım sizlere.. Sıraladım.. Çünkü kendimi biliyorum..

İlk tohum tarlaya düştüğünde..

O tohumundan gelişen ilk bitki çiçek açtığında..

O çiçek ilk meyveye dönüştüğünde..

Ve bu ülkenin insanları o meyvelerden yemeye başladığında benim için daha ötesi bir keyif, daha ötesi bir heyecan yoktur. Bu hayatta, bu ülke için bir şeyler başarmak kadar bana haz veren başka bir uğraş yok. Eminim ki bu hepimiz için böyle.

Alacağımız her nefes gelecek için.. Yapacağımız her seçim, vereceğimiz her karar, gelecek için atacağımız her adım, bu ülkenin geleceği için..

Gençler hep soruyor.. Ben ne yapacağım? Onlara tek yol haritam şu oluyor. İlk olarak kendini tanı.. Ne olursan ol, kendinle barışık ol. Gelecek için yapabileceğin şeylerin başında senin mutluluğun geliyor. Mutlu olduğun şeyi yaptıkça bu ülkenin geleceği sağlıklı bir şekilde kurulacak. O nedenle önce kendini tanı. Neleri iyi yapıyorsan onları yap bu hayatta. Sonrası zaten kendiliğinden gelecek. Ama kendini tanıdıktan sonra yapman gereken tek bir şey daha var.. Harekete geçmek. Harekete geçtiğin an o sis dağılacak. Harekete geçtiğin zaman geleceği göreceksin. Ve seninle birlikte gidecek o kervan, bu ülkede yolda düzülecek.

Çok yazdım 🙂 Güler yüzlü insanlarla karşılaştığınız, geleceğiniz için adım attığınız bir haftasonu olsun. 🙂

Yorumlar

İlginizi çekebilir

KIŞI BEKLEYEN ODUNLAR

KIŞI BEKLEYEN ODUNLAR

Tema Tasarım | Osgaka.com