Ana Sayfa Asayiş 29 Ağustos 2021 14 Görüntüleme

Erzincan’da Sezyum-137 İsimli Kimyasal Element Ele Geçirildi

Erzincan İl Jandarma Komutanlığınca, Sivas ilinde ikamet eden 3 şahsın yurt dışından yasadışı yollarla ülkemize soktukları ve toplum sağlığını büyük ölçüde tehdit edebilecek çapta olan Sezyum-137 isimli kimyasal elementi para karşılığında satmak için alıcı arayışı içerisinde oldukları yönünde bilgiler elde edildi.
Tehlikeli Madde Kaçakçılığı ile mücadele kapsamında, Erzincan ili Merkez ilçe mülki sınırları içerisinde 25.08.2021 günü yapılan fiziki takip ve teknik çalışmalar sonucunda, söz konusu Sezyum-137 isimli kimyasal elementi satmaya çalışan A.D., Ö.Y. ve N.M. isimli şahıslar ile birlikte; yasadışı yollardan ülkemize sokulduğu tespit edilen cam tüp içerisinde ağırlığı 20 gr. olan Sezyum-137 isimli kimyasal element ele geçirildi.
Olay şüphelileri A.D., Ö.Y. ve N.M. isimli şahıslar yakalanarak hakkında yasal işlem başlatıldı, 26 Ağustos 2021 tarihinde çıkarıldıkları adli makamlarca adli kontrol şartıyla serbest bırakılmışlardır.
Ele geçirilen Sezyum-137 kimyasal element AFAD İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan radyasyon ölçümüne müteakip gerekli analizin yapılması amacıyla Türkiye Enerji Nükleer ve Maden Araştırma Kurumuna gönderildi.

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com