Ana Sayfa Köşe Yazıları, Prof.Dr.Suat Kıyak 19 Mart 2024 42 Görüntüleme

Dostlarınız…

“Birlikte oturduğunuz dostlarınızın en hayırlısı, görünüşüyle size Allah’ı hatırlatan, sohbetiyle sizin güzel amellerinizi arttıran, salih ameliyle/güzel fiil ve davranışlarıyla size ahireti hatırlatan kimsedir.”

Bilinizki onlar sizin sonsuz hayatınızı daha çok önemserler…

Şeytanı dost edinenlere gelince:

“(O şeytanki) hakkında şöyle hüküm verilmiştir: Şüphesiz kim onu dost edinirse, o muhakkak onu saptırır ve doğruca cehennem azabına götürür.”(Hac sûresi, 4)

“Ey inananlar, Şeytan’ın izini izlemeyin ve kim, Şeytan’ın izini izlerse bilsin ki hiç şüphe yok o, çirkin ve kötü şeyleri buyurur ve Allah’ın, size lütfü ve rahmeti olmasaydı içinizden hiçbiriniz, ebediyen temiz bir hale gelemezdi, fakat Allah dilediğini temizler ve Allah, her şeyi duyar, bilir.”(Nûr sûresi, 21)

“Allah şeytanı lânetlemiştir, o da “Kullarından belli bir pay alacağım, onları mutlaka saptıracağım, onları boş kuruntulara kaptıracağım, kesinlikle onlara emredeceğim de hayvanların kulaklarını yaracaklar, emredeceğim de Allah’ın yarattığını değiştirecekler” demiştir. Allah’ı bırakıp da şeytanı dost edinen kimse elbette apaçık bir ziyana düşmüş olur.”(Nisâ sûresi, 118-119)

“Ey inananlar! Allah’a kendinizi tam olarak teslim edin. Şeytanın izini/yolunu takip etmeyin. Zira o sizin apaçık düşmanınızdır.”(Bakara sûresi, 208)

“Şeytanlar, (insan) dostlarına sizinle mücadele etmeleri için telkinde bulunurlar.” (En’am sûresi, 121).

Dünyâ hayatında iyiye, güzele doğruya davet eden insanlar yanında, şerre, günaha, kötülüğe teşvik edenler de vardır…
Şeytanlaşmış insanlar ile cinnî şeytanlar arasında sadece ceset farkı vardır, mahiyetleri ise, aynıdır. Bütün meş­gu­liyeti insanları saptırmak olan işte bu insanlar, şeytanın yaptığının aynısını yapmaktadırlar…

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com