Ana Sayfa Can Kayacılar, Köşe Yazıları 19 Mart 2024 28 Görüntüleme

Arı Ürünleri

Ülkemizde binlerce girişim var.. Ve bu girişimlerin ürettiği yüzbinlerce ürün var. Hepsi birbirinden kıymetli, hepsi birbirinden değerli. Yerelde üretilen ürünler, titizlik, emek yoğun ve gerçekten ticari kaygı güdülmeden, aslında mükemmelliyetçilikle üretildikleri için, içerikleri, kaliteleri ve sağlıklı içerikleri bambaşka oluyor. O nedenle doğru şekilde üretilen, doğru paketlenmiş yerel üretim ürünlerine ilgim sonsuz ötesi gerçekten de.

Geçtiğimiz günlerde, internet üzerinden Sapanca’da bir Arı Çiftliği olan değerli Ali Bey ile yazıştık. O kadar güzel şeyler anlattı ki arıcılık hakkında, gerçekten çok etkilendim. Sonrasında bir kaç ürününü de deneme fırsatım oldu..

Yıllardır gece 21:00’den sonra bir alışkanlığım var.. Odamdaki elektrikli aydınlatmayı kapatıp, mum yakarım.. Hatta mum konusunda belli bir kullanımım olduğu için epey bir araştırma da yapmıştım. Değerli Ali Bey bana gönderdiği müthiş arı ürünleri arasındaki bu mumu sizlerle paylaşmak istedim. Çünkü gerçekten bu muma ben bayıldım. İçeriğindeki bal mumu nedeniyle kokusu mis gibi bal kokusunda. Görüntüsüne zaten söyleyeceğim herhangi bir söz yok. O kadar kaliteli ki..

Ali Bey bana ısrarla, “hocam lütfen paylaşmayalım, bunun için değildi, sadece bu zamana kadar yazılarınızı takip ediyorum, siz ülkeye tüm bildiklerinizi aktarmaya çalışıyorsunuz, ben de size bu desteğiniz için ürünler gönderdim, bir bakın” dese de, ben daha ürün paketleri gelir gelmez, o insanın işini tutkuyla yapıp yapmadığını, gerçekten sevgi ile ürettiğini çok net anlamak gibi bir deneyime sahibim.

Samimiyetine binaen diyeceğim şu ki sevgili Ali, bu işi severek, isteyerek, arzuyla, tutkuyla yapıyor. Apiterapi ürünleri hakkında neler neler yapmamış ki.. Gerçekten çok taze ve güzel ürünleri var. Bir gün Ali’nin yanına da gideceğim. Baharda çiçeklenmeler başladı, o gün yakındır 🙂

Sizlerin de sevgili Ali’nin arı sevgisine ortak olması için hem internet sitesini (https://www.arisim.com.tr/), hem de Instagram sayfasını (https://lnkd.in/dRBXicmf) sizlerle paylaşmak istiyorum. Bala ek olarak neler neler var, gerçekten lezzetlerine hayran kaldım.

Ülkemizde emeği ile, alın teri ile, sevgisi ve tutkusu ile üreten herkese ama herkese bu platform, bu hesap açık. Yerel üreticiler, gerçekten özgün ürünler üretenlerin sesinin alabildiğine duyulması için elimden geleni yapmaya hazırım. Beni yetiştiren büyüklerin deyimiyle “hayra vesile olmak” kadar değerli bir şey yok bu hayatta. Umarım bu yazım da bir değil, bin hayra vesile olur.

Güzel bir iftar sonrası geçirmenizi dilerim.

hashtagsapanca
hashtagKocaeli
hashtagbal
hashtagapiterapi
hashtagarıcılık

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Kibir Abideleri

Kibir Abideleri

Tema Tasarım | Osgaka.com