Ana Sayfa Köşe Yazıları, Prof.Dr.İnanç Özgen 11 Kasım 2023 37 Görüntüleme

Elazığ Kitap Fuarı İzlenimleri

Kitap fuarına bende hem yayınevim olan Kitapmüptelası yayınevinin kitapları hem de daha önce çıkartmış olduğum Nazenin Kitap ve Üşüyen Çiçekler kitaplarım ile katıldım. Fuar oldukça hareketliydi. Sabahın erken saatlerinde okullardan gelen her yaştan öğrenciler fuara renk kattı. İkindi ve sonrası üniversite öğrencileri, saat 17 00’dan sonra çoğunluğu yetişkinler olmak üzere, saat 19:00’dan sonra ise daha bilinçli ve sakinliği seven okur kitlesi fuara akın ettiler. Daha öncede birçok fuara katılmıştım. Ama Elazığ fuarının o fuarlara göre ekonomik sıkıntılara ve hayat pahalılığına rağmen onlardan daha canlı olduğunu hissettim. Bunun en önemli sebeplerinden birisi fuar alanının şehrin tam ortasında ve her yönüyle okur severi çekebilecek cazibede olmasıydı. Bu konuda mevcut Belediye başkanı Sayın Şahin Şerifoğullarına teşekkür etmek gerekir. Kısa sürede şehrin vizyonunu ve bakış açısını değiştirdiği için. Bu başarıda en önemli payın, şehrin vizyon projelerinde, özellikle sanat, kültür ve sportif etkinliklerde önemli katkısı olan Sayın Nazif Bilginoğlu’nun olduğunu unutmamak gerekir. Bu şehir size yine hak ettiğiniz vefayı gösterecektir, eminim.

Yine fuara gelelim. Fuarda Elazığlı yazarlar standında birbirinden değerli yazarlarla tanışma fırsatı yakaladım. Belki de beni en çok sevindiren yanı bu olmuştur. Zaman zaman kendileri ile konuşma fırsatı yakaladım. Hepsi alanında güzel ve değerli eserler ortaya koymuşlar. Mehmet Ali Günaydın, Fatih Bingöl, Süleyman Yapıcı, Ayşe Topçu Hopal, Asiye Gül, Yücel Çakmak, Aslıhan Savaş, Vedat Bulut, Ahmet Unsu, Abdulhavap Dağkılıç, Ahmet Demir, Mahir Gürbüz, Ramazan Öner, Zekeriya Bican,  ve Ayşe Çetintaş ilk etapta aklıma gelen yazarlardan. Tabi küçük bir eleştiri getirmekte de fayda görüyorum. Elazığlı yazarların fuara renk kattığı bir atmosferde, yer ve imkan olarak daha büyük ve kullanışlı bir ortamın sağlanması gerekirdi. Gelecek yılın planlamasında bu konunun detaylandırılması büyük önem taşımaktadır.

Son olarak fuarda organizasyon anlamında hiç durmayan Ziya Polattaş hocama ve Kent Konseyi Başkanı Rüstem Kadri Septioğlu’na da sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Saygılarımla

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Öteki yüz…

Öteki yüz…

Tema Tasarım | Osgaka.com