Ana Sayfa Kavin İnci Geçkil, Köşe Yazıları 2 Temmuz 2023 38 Görüntüleme

İlişkilerde Denge

Arkadaş, eş, sevgili, dost, aile bir çok ilişkilerde yaşanan sorunlardan bir tanesi dengeyi bulamama sorunudur. Bu yüzden bir çok evliliklerde denge tuturulmadığı için boşanmalar olabiliyor.

İkili sevgili ilişkilerinde sık sık tartışmalar olabiliyor. Ne kadar ilişkinin cilvesi denilse de hayır arkadaşım bir yerden sonra o ilişkinin dengesiz hal alışı olur. İlişkilerimizde nasıl bir sınırımız, bir çizgimiz olsun diyorsak aynı şekilde burada da bir dengemiz olmalı! Kadın köleniz değil, erkekte emriniz altında çalışanınız değildir. Sürekli ben diyerek bir ilişki gidiyorsa bu ilişki tekil şahıs ilişkisinden başka birşey değildir. Şu şekilde bizim sorunumuz veya biz seninle bu sorunların üstesinden gelebiliriz demekle başlanan davranışlar ve başında göründüğü gibi biz kelimesi yatıyor ise bu gerçekten sizin ilişkiniz demektir.

Yüzleşmek yerine kaçmayı seçiyorsa bırak gitsin!

Tabi söylemesi kolay kolaysa gel sen bırak diyenleri duyar gibiyim biliyorum kolay değil. Bunu kendiniz için yapmalısınız. Yüzleşmekten korkup kaçan insanların bir çoğu sorumluluk almaktan ve o sorumlulukların altından kalkamayacağını düşünür, uzaklaşmayı seçer. Sen ilk önce kendini görmeyi, sevmeyi ve değer vermeyi öğrenmelisin! Kendine değer veren, seven, gören birinin sevgisine ihtiyacı yoktur. Bundan dolayı burada bu muhtaçlık duygusuna yenik düşmez ve beraberinde sen kendine değer veren birini çekersin!

Burada kendine verdiğin şevkati, saygıyı, sevgiyi etrafına da yayarsın! Çünkü senin kendinle ilgili bir sorunun olmayınca bir başkası ile de sorunun olmuyor. Kendinde olan bir eksikliği bir başkasıyla tamamlamaya çalışırken dengesizlikler farklı duygular içerisine ister istemez girebilir buda ilişkiyi zedeleyebilir. Sen kendi duruşunu, tavrını, çizgini, saygını kendine verdikten sonra bunu da karşıya yansıttıktan sonra alanına bu tarzda insanları çekersin!

Bir denge arıyor isen önce içindeki dengeye bak!

Sevgiler
#Kavinincigeçkil

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Narenciye Üretimi

Narenciye Üretimi

Tema Tasarım | Osgaka.com