Ana Sayfa Can Kayacılar, Genel, Gündem, Köşe Yazıları 19 Haziran 2023 44 Görüntüleme

Motivasyon

Kaybettiğimiz bir duygunun ismi MOTİVASYON. Geçmişten beslenen, bilgiyi ve farkındalıkları da bünyesinde barındıran, gelecek hayalleri kurmakla ilgili bir duygu aslında. “Başarmak” dediğimiz şeyin altın anahtarı Motivasyon.

Bir deniz kıyısında ufku izlerken, bir orman yürüyüşünde ya da kalabalıklar içerisinde kaldığımızda arada bir kendimizi dinlediğimizde, içimizde sesin bize söyledikleridir aslında motivasyon.

Hepimizin içinde büyük başarılar kazanmak var. Hayata karşı kendi başımıza dimdik durmak, geleceği öngörebilmek, gelecek adına, kendi ve sevdiklerimiz adına huzur dolu bir ortamı yaratabilmek için kurduğumuz düşler var. Hepsi aslında bizim “motivasyon” kaynağımızı oluşturuyor.

Bu hayatta en ama en güçlü motivasyonun “birlikte bir şeyler başarmak” olduğunu öğrendim ben. Birlikte hareket ettiğimiz dostlarımızla birlikte bir şeyleri başardığımızda, işte o zaman gerçek motivasyonu ve mutluluğu elde edebiliyoruz.

Bu bir şeyler başarma işi ise küçük bir kartopu ile başlayıp, çığ gibi büyüyebiliyor. Bunu da başarmak elimizde. Ama başlangıcı her zaman küçük aktivitelerle başlatmalıyız. Kendimize çok büyük hedefler koyduğumuzda ve o hedefleri bir anda, hele ki tek başımıza başarmaya çalıştığımızda işte o zaman karşımıza başarılar değil, hayal kırıklıkları çıkıyor. O zaman motivasyonumuz zaman içerisinde yok oluyor. Motivasyon dediğimiz şey aslında damlaların sürekliliği bana kalırsa.. Ben öyle görüyorum 🙂 O damlalar sonra devasa toprakları sulayabiliyor. Hani hep derler ya, her şey sadece bir adımla başlıyor diye. İçimizdeki “motivasyon jeneratörünün” de çalışması için ilk adımı atmak gerekiyor.

Bu ilk adım ne olabilir derseniz, öncelikli olarak hayat amaçlarınızı belirleyin. Bu hayat amaçlarınızı belki bir “manifesto” ile çevrenize, sevdiklerinize, insanlara duyurun. Sizinle birlikte yürüyebilecek insanları belirleyin. Onlara görevlerini söyleyin, size katkılarının ne olacağını dinleyin. Farklı kulvarlarda ama temel bir amaçta, bütün gibi hareket edin. Birlikte hareket ettiğiniz herkesi takdir edin. Sevgiyi ve motivasyonu birlikte büyütün.

Motivasyonun ana kaynağı “inanç”tır. Kendinize inanın. Hayallerinize inanın. Çevrenizdekilere inanın. İnanmak, o ilk adımı size zaten kendiliğinden attıracaktır.

Motivasyon jeneratörlerinizin çalışmaya başladığı, enerjinizin yüksek, pozitif içgörünüzün yüksek olduğu, kendinizi her zamankinden daha iyi hissettiğiniz, gelecek adına planlar kurduğunuz, o planları hayata geçirmek için o ilk adımı attığınız keyifli bir hafta geçirmenizi diliyorum.

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Öğretim Yöntem ve Teknikleri

Öğretim Yöntem ve Teknikleri

Tema Tasarım | Osgaka.com