Ana Sayfa Genel 21 Ağustos 2021 24 Görüntüleme

Kadın Otobüs Şoförleri Ankara’da Gündemde

Kadın Otobüs Şoförleri Ankara’da Gündemde

Ankara Büyükşehir Belediyesinde geçtiğimiz yıl 10 kadın otobüs şoförü istihdam eden EGO Genel Müdürlüğü bu yıl 15 kadın otobüs şoförü daha istihdam edecek.15 kadın otobüs şoförü alımı yapılacağını açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Kadınların yaşamın her alanında var olması gerektiğine inanıyor ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi son yıllarda kadın istihdamını artıran politikalarıyla dikkat çekiyor. EGO Genel Müdürlüğü bu yıl 15 kadın otobüs şoförü alımı için düğmeye bastı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla liyakat esasına göre kadın şoför alımı yapacaklarını, “Kadınların yaşamın her alanında var olması gerektiğine inanıyor ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl göreve başlayan 10 kadın otobüs şoförümüzün ardından bu yıl da liyakat esasıyla 15 kadın otobüs şoförümüz direksiyon başına geçecek” sözleriyle duyurdu.

Kadın adaylar, 23 Ağustos-15 Eylül 2021 tarihleri arasında EGO Genel Müdürlüğü Otobüs İşletme Daire Başkanlığına başvurabilecek.

EGO Genel Müdürlüğüne başvuracak kadın adayların şu şartları taşıması gerekiyor:

-En az lise mezunu olmak,

-Kanunda belirtilen otobüs sürücü belgesine (E ya da D sınıfı) sahip olmak,

-Vardiyalı çalışma düzenine uyum sağlayabilmek,

-Karayolları Taşıma Yönetmeliğindeki kriterleri taşımak (26 yaşından gün almış olmak) ve 40 yaşından büyük olmamak,

-Sürücü adayları ve sürücülerde aranacak sağlık şartları ve muayenelerine dair yönetmeliğe uygun tam teşekküllü hastanelerden “Sürücü Olmasında Engel Yoktur” sağlık raporu almak,

-SRC belgesine sahip olmak,

-İleri ve güvenli sürüş teknikleri konusunda bilgili olmak,

-Güçlü iletişim becerilerine sahip olmak.

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com