Ana Sayfa Kültür&Sanat 23 Ağustos 2021 19 Görüntüleme

40. Kafkasör Boğa Güreşleri Sona Erdi

Artvin Şehir merkezine 12 kilometre uzaklıktaki, Kafkasör Yaylası’nda gerçekleştirilen  40. Kafkasör boğa güreşlerinin son gününde “büyük orta”, “başaltı” ve “baş” kategorisinde Artvin, Rize ve Erzurum’dan gelen 49 boğa, arenada güreşti.

Artvin Belediyesi koordinesinde, Artvin Kafkasör Geleneksel Boğa Güreşlerini Yaşatma ve Yaylalarını Koruma Spor Kulübü Derneği işbirliğiyle, 200 yıllık miras bu kültür ve geleneği devam ettirmek için organize edilen boğa güreşleri her yıl 1200 rakımlı Kafkasör Yaylasında gerçekleştiriliyor. Binlerce kişi soğuk havaya rağmen gün boyu devam eden güreşleri arenanın çevresindeki tribünlerden takip ederken, bazı vatandaşlar da arenanın etrafındaki ormanlık alanda belediye tarafından kurulan çadırlarları kiralayarak doğanın tadını çıkardı.

Yoğun ilgi gören festivalde Artvin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, güvenliği sağlamak için yoğun mesai harcarken, 112 Acil Sağlık ekipleri de herhangi bir olumsuzluğa karşı alanda hazır bulundu.
Yapılan güreşler sonunda Büyük orta kategorisinde Dursun Ali Urhan’a ait “Çilçimli”, başaltı kategorisinde Erkan Torun’a ait “Arap”, baş kategorisinde ise Şehzade Yıldırıma ait “Nikor” adlı boğa birinci oldu.
Güreşlerde toplamda 116 bin lira ödül dağıtılırken, baş kategorisindeki şampiyon boğanın sahibi 26 bin, başaltı kategorisindeki birinci boğanın sahibi 22 bin, büyük orta kategorisindeki şampiyon boğanın sahibi de 19 bin lira ile ödüllendirildi.

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com