Ana Sayfa Aydın Benli, Köşe Yazıları, Kültür&Sanat 19 Nisan 2023 24 Görüntüleme

Bu Kitabı Okuyan Sigarayı Bırakır: “Zehirle Aşk Yaşanmaz”

Okumuyoruz, okumayı sevmiyoruz, okumayı teşvik etmiyoruz. Çocuklarınıza ısrarla okumayı tavsiyede etseniz bile kitap okumazlar.  Çünkü çocukların rol modelleri büyükleridir ve onları örnek alırlar, çocuklar bakarak öğrenirler her gün aile saati belirleyin ve o saatte herkes eline bir kitap alsın, o kitabı okumasanız da elinizde tutun ve bunu alışkanlık edinin. Çocuklar bu davranışı taklit eder ve kitap okuma alışkanlığı kazanır, kitap kurdu olurlar. “Türkiye’de kitap okuma oranının düşük olduğu söyleniyor fakat ben katılmıyorum. İyi eserler okuyucularla buluşturulduğu takdirde karşılık buluyor.”

Bu hafta köşemde çok güçlü kalemi olan yazarlıkta hızla basamakları ikişer üçer atlayarak zirveye tırmanan sevgili Dr. Canan Koç Şengül’ün yeni eserinden bahsetmek istiyorum.

Dr. Canan Koç Şengül ilk esri “Küllerinden Yeniden Doğmaya hazır mısın?” sigarayı bıraktırma kitabından sonra, ikinci kitabı olan  “Zehirle Aşk Olmaz” isimli eserini Aktaş Yayın evinden çıkardı. “Dr. Canan Koç Şengül, bazı aşklar vardır farkında olmadan tutkuya dönüşür. Zaman içinde bu tutkunun esareti içine girdinizi düşünürsünüz. Esaret özgürlüğünüzü elinizden almaya başlar. Ne zaman eski özgürlüğüme kavuşacağım dersiniz. Sigara ile bütünleşmiş hayatınıza hiç bu gözle baktınız mı? keyif aldığınızı düşündüğünüz sigara içme eyleminizin artık keyif vermediğini düşünmeye başladınız mı? Tüm hücrelerinizi dolduran sigaranın artık sizi zehirlediğini mi düşünüyor sunuz? ZEHİRLE AŞK YAŞANMAZ kitabı özgür hayatınızın kontrolünü size tekrar verecek olan bir kitaptır. Bir çıkmazın içindeyseniz ve bu esaretten kurtulmak istiyorsanız önce bu aşkın tuzağına nasıl düştüğünüzü öğrenmelisiniz. ZEHİRLE AŞK YAŞANMAZ kitabı size buzdağının görünmeyen yüzünü anlatırken yazarın ilk kitabı olan ‘KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞMAYA HAZIR MISIN ?’ kitabı ise buzdağının görünen yüzünü anlatmaktadır.” Hikâyelerin geri kalanı kitapta.

Dr. Canan Şengül göğüs hastalıkları uzmanı hekimi olarak hastalarını şifa ile buluştururken, yazdığı eserler ile de sigaranın nasıl bırakılacağı, sigaranın zararlarını hikâyesel lezzette anlatarak gönülleri feth ediyor.  Şiddetle okumanızı tavsiye edeceğim eşsiz güzellikte bir eser. Allah’a ısmarladık, hoşça kalın.

Aydın Benli

Siyaset Bilimci Yazar.

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com