Ana Sayfa Aydın Benli, Köşe Yazıları 30 Ağustos 2022 32 Görüntüleme

‘’ULAŞILAMAZLIK, ULAŞILAMAZ BELEDİYECİLİK’’

Ulaşılamaz olmak, sessiz kalmak psikolojik şiddettir, bu konuyu iki haftadır köşeme taşıyorum. Kurum ve kuruluşlarda hizmet ve hizmette devamlılık esastır. Kurumlar vatandaşına hizmet için vardır. Siyasi partiler ve temsilcileri bu hizmetlere talip oldukları için kurulur ve seçilmek için onca hüner dökerler. Bir siyasetçi ne kadar başarılı olursa olsun ekibinden birisinin başarısızlığı o başarılara gölge düşürür. Genel seçimlere az kala hizmette kopukluklar oluşturmak oy kaybettirmek için bazı siyasetçiler, bürokratlar ve kurumların çalışanları ulaşılmaz olurlar, görevlerini doğru düzgün yapmazlar ve bunların faturası siyasi otoriteye çıkar.

Bu hafta Ankara Etimesgut Belediyesini konu edineceğim. Etimesgut Belediye başkanı sayın Enver Demirel’i uzun yıllardır tanırım, babacan, milliyetçi, güler yüzlü, çözüm üretici ve çalışkan bir siyasetçidir. Lakin kendi kendime Enver başkan kariyer basamaklarının en tepesinde olması gerektiğini düşünürdüm ki, bugün büyük bir sorunla kaşlılaşana kadar!. 30 Ağustos olması münasebetiyle kurumlar resmi tatil. Hizmetin devamlılığı gereği nöbetçi personel bulundurmak zorunda diye düşünüyorum. Etimesgut Zabıtası ile alakalı bir konuda Zabıta birimini resmi web sitelerinde ki Telefon numarası olan 0312 244 00** defalarca aradım sistem bekleme sırasına alıyor sıra bana geldiğinde aradığınız numara cevap vermiyor deyip Başka numara tuşlamamı istiyor. Sistem bekleme sırasına koyduğu için demek ki başkaları da bu numarayı aramış ve bu sıraya girip hatta bekliyordu. Anlayacağınız yarım saat zabıta birimine ulaşamadım çünkü telefonum açılmadı. İlgili belediyenin resmi Web sayfasından özel kalemi aramak istedim 0312 246 00** Aynı şekilde açılmadı farklı zamanlarda yine aradım idari birimleri tuşlarken tesadüf biri telefonuma cevap verdi. Özel kalemi aktarmasını istedim makam sekreteryasına bağlandım. Telefonu genç bir erkek açtı konuyu anlattım o da ‘’buraya bakan hanım efendinin üst kata çıktığını kendisinin geçici olarak telefona baktığını söyledi. İlgili sekreter hanımın geldiğinde beni tekrar arayacaklarını söyledi.’’ On beş dakika meramımı boşuna anlatmış oldum, telefonu tam kapatırken ilgili hanım efendi geldi, konuyu en baştan tekrar olarak sekreter hanıma anlattım O’da ‘’sayın Başkanın Telefonlar konusunda hassas olduklarını konuyu ileteceklerini söyledi’’ sonrasın da zabıtayı asıl arama sebebimi sordu o durumu anlatım ‘’ilgili birime ileteceklerini söyledi’’. Aradan saatler geçti hâla zabıtadan gelen giden olmadı, belki gelir!..

Siyaset Bilimci olarak şu kanaatteyim, Enver başkan siyasi kariyerinde galiba emeklilik düşünüyor, yoksa tatil günü belediye personelleri şevk ve ilk günkü azimle hizmet ederlerdi.

Kişiler kurumları bağlamaz, burada kurumlarda çalışan görevini iyi yapmayan kişileri siz kıymetli okurlarıma anlatmak istedim. Seçime yaklaşılırken emrinde çalıştırdığı, sevk ve idaresinden sorumlu olduğu personel ve yöneticilerin ulaşılamaz olarak, halka hizmet götürmeği, ulaştığımızda Zabıtaların gelmeyerek hizmet vermediği sayın başkanda oy ve itibar kaybına sebep olur ve oldu.

Ulaşılamaz olmak büyük bir tehlikenin habercisidir, bu haftaki yazımla siyasetçileri ve kamu oyunu bu tip önemli konularla bilgilendirmek bir yazarın görevidir, yoksa makamlar gelip geçicidir kalıcı olan yapılan hizmetlerdir.  Bu vesile ile 30 Ağustos zafer bayramımız kutlu olsun. Bu zaferi bize veren Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarına şükran ve minnetlerimi sonarım. Allah’a ısmarladık, hoşça kalın.

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com