Ana Sayfa Ahmet Sağlam, Köşe Yazıları 16 Kasım 2022 27 Görüntüleme

KADIN HAKLARI NELERDİR?

Kadın denildi mi, Anne gelir kadın denildi mi cennet gelir, kadın denildi mi, eş gelir insanın aklına. Şuan bakıyoruz kadın hakları savunucusu diye bir görüş ortaya atılmış. Feminizmin çıkış amacı farklı, yüzyılımızda uygulanış amacı farklıdır. Bu yüzyılda yapılan, evlilik müessesesini yıkmak, kadın la erkek nasıl eşit olur, bu sorunun altını doldurmak için haksız yere kadınların kafalarını bulandırmak toplumu derinden etkilemektir.

Örnek verelim:  Şu anki uygulamalar kadınımızı erkek tıraş reklamında oynatarak ticari bir araç gibi kullanmak,  kadınlarımızı sadece cinsel obje gibi göstermeye kalkmak, kadınlarımızı hizmet sektöründe apansızca çalıştırarak sömürmek ve emeğini çalmak en basitinden aklımıza gelen sömürü yöntemleridir.

Dinimiz ve kültürümüz kadına nasıl değer veriyor biraz da ona değinelim:

Anne ise öf deme

Eş ise baş üstünde tut.

Kız evlat ise cennet anahtarı.

Kız çocuğunu güzelce terbiye edip, Allahü teâlânın verdiği nimetlerle bolluk içinde yedirir giydirirse, o kız çocuğu onun için bir bereket olur, cehennemden kurtulup kolayca cennete girmesine vesile olur.

TİRMİZİ; Çarşıdan aldığı şeyleri, erkek çocuklardan önce kız çocuklarına verene Allahü teâlâ rahmetle nazar eder. Allahü teâlâ, rahmetle nazar ettiğine de azap etmez.

Peygamber efendimiz görüldüğü üzere kız çocuğuna daha fazla değer vermiştir.

Toplumda süregelen düzende bilinçli olarak yapılan,  annelik duygusunu yok etmek, evlat sevgisini köreltmek, aile kavramını bitirmektir.

Bu fikirleri ortaya atan ülkelerde, maalesef eşlerinden sıkılanlar eşlerini bir çırpıda bırakarak, kötü yola düşmelerine sebebiyet verip, kendileri de aile düzenlerini bozabiliyorlardı.

Kimsesiz, yetim veya madde bağımlısı olan ailelerin çocukları da maalesef acık arttırmayla satılıyordu.

Diri diri toprağa gömülen kız çocuklarını gömmeyi yasaklayan bir din, kadına çok büyük değer veren bir dindir. Kadına iki hak veren bir dindir. Her şeyden öte cenneti veren bir dindir. Nasıl olurda kadına hak vermez, bu nedenle bu dine sahip çıkmak farzdır.

Sahte ikiyüzlü köhne Avrupa’nın, getirmiş ve uygulamaya dayattığı haklarla değil, merhamet, adalet sevgi olan, dinimize sıkı sıkı sarılan İslam dini ile bu amacımıza ulaşmalıyız.

Bu sebeptendir ki Hz Fatıma,Hatice ,Meryem, Asiye ve Hacer annelerimizin tırnağını milyarlarca erkeğe değişmeyiz.

EVET İSLAMDA KADINA DÜŞEN GÖREV SULTANLIK YAPMAK, EŞE DÜŞENDE BU SULTANA HİZMET ETMEKTİR.

Mutlak birinden biri üstün olur, oda TAKVADAN DIR.

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com