Ana Sayfa Aydın Benli, Köşe Yazıları 7 Mart 2023 25 Görüntüleme

Başkente Ego  Otobüsünde Dehşet!

Ankara Büyükşehir belediyesinin, Ego ya bağlı 530 numaralı otobüste 06.03.2023 tarihinde saat 14.15 civarında Etimesgut ilçesinden Alsancak mahallesinden (06BU7064) 530 numaralı ego otobüsüne bindim. Buraya kadar her şey normal, Otobüse bindikten sonra biraz içerisi kalabalıktı. Diğer yolcu alma durağına geldiğimizde, Otobüs şoförü oturduğu Şoför koltuğundan kalkarak yolculara azarlayarak bağırmaya başladı

“sağlı sollu dönün, ilerlesene lan ne bakıyorsun hadi işimiz var”

diye azarlıyordu.

Yanında bulunan üzerinde EGO logosu  takan bir erkek şahısta onunla birlikte insanları azarlıyordu. Halbuki bu otobüsler yeni nesil otobüslerdi ve  şoför oturduğu koltuktan mikronu açıp ”sayın yolcularımız…” diye kibar bir üslup ile anons etmesi gerekmiyor muydu?

Yanındaki şahıs kimdi yedek şoför müydü? O şahıs bastırılmış egosunu tatmin için mi? Bağırıyordu anlam veremedim. Otobüsteki halk bu görevlilere bulaşmamak için istenileni yaptı.

Nihayet otobüs hareket etmiştiki hiç sebepsiz şoför ani firen yaptı otobüs çorba gibi bir birine girdi. Benim yanımda ayakta dikilen ihtiyar teyzenin üzerine düştüm ve, diğer yolcu ve çocuklar biryerlere savrulmuştu. Tepki gösterdim “ şoför yavaş insan taşıyorsun, birde azarlayanamsın” deyince. Çarşı Pazar karıştı. Otobüsü  şoförü hakaretlerine,  yanındaki şahısta kalabalığın içinden geçe bikeceği boşluk aramaya başladı. Bu şahıs Bir yandan şoföre aç kapıyı “ indir bu…sinkaf.” Deyip beni darp etme eylemindeydi. Çocuklar korkmuştu, kandınlar ve yaşlılar “lütfen yapmayın” diye sesler yükselmeye başkadı. Ankara’nın ortasında ücretini ödeyerek bindiğim, Belediye otobüsünde dayak yemek üzereydim. Beni indirmek isteselerde inmedim. Şoför ve yanında ki erkek şahıs bağırarak hakaretlerine devam ettiler. Her durakta kapıya sıkıştırdıkları insanları eklemezsek ben artık susmuştum. Ümitköy metro istasyonunda dayak yememek için otobüsten indim. Aslında dayak yemezdim çünkü savunma sanatlarını iyi biliyordum.

Anlam veremediğim bu şoför ve yanındaki hiç tanımadığım iki sahıs neden böyle bir saldırıda bulunmuşlardı? Benim yazar olup  tanınmamdan mı? Gazeteci olup bu konuyu makaleme konu edeceğimi bildiklerinden mi? Bu soruların cevapları bilinmez ama bu kişiler işe alındıklarında pisiko teknik gibi bazı test ve eğitimlerden geçmiyorlar mı?

Konuyu CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlun’a sms yazarak ilettim, sayın Mansur Yavaş’ın özelkalemine ilettim. Demezler mi EGO şirkendeki, iki otobüs şoförünü yönetemeyen Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni  nasıl yönetecek diye? Bu durum benim tanık olduğum bir hadiseydi, bunun gibi yüzlerce sorun ve sıkıntı kayıtları oluşturuluyor çözüm ise yok. Çözüm ve ceza olmadığı için personel kendini hizmet ettiği halktan üstün görüp maaşını aldığı halkı darp etmeye kadar gidiyor. Taktir sizlerin kıymetli okurlarım.

Bu nahoş olayın bence sayın Mansur Yavaş beyi  manipüle etmek için kasıtlı personellerinin vatandaşlara kötü muamelesidir diye düşünüyorum. Sayın Başkan ve ekibi bu zihniyetteki çalışanlarını bir an evvel temizler diye düşünüyorum. Allah’a ısmarladık hoşça kalın.

 

Yorumlar

İlginizi çekebilir

En Çok İsraf Ettiklerimiz

En Çok İsraf Ettiklerimiz

Tema Tasarım | Osgaka.com