Ana Sayfa Canan Şengül, Gündem, Köşe Yazıları 28 Ocak 2023 28 Görüntüleme

KARAKTER RENGİNİZİN SİGARA BIRAKMANIZDAKİ BAŞARINIZA ETKİLERİ

Nasıl bir karaktere sahipsiniz? Canlı, hareketli, enerjik, içine kapanık, disiplinli, kuralcı.

Kişilik karakterinize göre; hayatınızın akışında düzeltmek istediğiniz alışkanlıklarınıza yön verdiniz mi? Belki de karakter yapınızı bilirseniz rotanızı doğru yöne çevirir başarı şansınızı arttırırsınız.

Renklere göre kısaca kişilik karakterlerinden bahsedeyim size. Kırmızı karakter özelliğindeki kişiler güçlü kararlı tiplerdir. Tuttuğunu koparır cinsinden. Sarı karakter yapılı kişiler; hareketli neşeli, iletişim gücü kuvvetli kişilerdir. Yeşil karakterli kişiler ise her ortama ayak uydurabilen, sabırlı, itaatkâr ancak iç dünyalarında inatçı kişiliğe sahiptirler. Bir de mavi kişilik yapısı vardır ki mükemmeliyetçi, kuralcı ve hayatlarını planlı yaşayan kişilerdir.

Şimdi size bu kişilik karakterlerinin güncel hayatınıza nasıl yansıdığından bahsedeyim. Örneklememi sigarayı bırakmayı düşünen kişiler üzerinden yapayım.

Siz sigarayı bırakmayı düşünen kırmızı karakterli bir kişiyseniz karar vermeniz ve eyleme geçirmeniz yeterlidir başarılı olma şansınız çok yüksektir.

Sarı karakter yapısına sahipseniz grup terapileri sizin için en doğru tedavi seçeneği olacaktır.

Yeşil karakterli kişiler ise başarıya ulaşmak için kendilerini ve rehberini en çok zorlayacak kişilerdir. Grup terapisi ve birebir seanslar birlikte yürütülürse başarı şansı daha yüksek olur.

Ya mavi karakterli kişiler; işte bu kişiler sigarayı bırakırken birebir seans almalıdır ve belki de en zor sigarayı bırakacak olan kişilerdir. Sahip oldukları mükemmeliyetçi duygusu ile sigarayı bırakma eylemini eksiksiz planlamak isteyeceklerdir ve hiçbir zaman kendilerini hazır hissetmeyeceklerdir.

Şimdi sigarayı bırakmayı düşünenler; tekrar hangi yöntemi kullanarak sigarayı bırakma eylemine girişeceğinizi gözden geçirin.

Bir de ara karakter kişilik yapısında olanlar vardır ki bu kişileri başarı konusunda esnetmek daha kolay olmaktadır. Bu kişilik yapılarından da daha sonraki bir yazımda bahsederim. Sevgili okurlarım sigarayı bırakmak sizin için hem kolay hem de zor olabilir. Benim size önerim önce kendinizi sonra da düşmanınızı tanımanızdır.

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com