Ana Sayfa Gündem, Köşe Yazıları 26 Eylül 2022 27 Görüntüleme

PESTİSİTLERİN FERMENTASYON İLE GİDERİLMESİ

Toprağın pestisitlerden arındırılması ve rejeneratif tarım için fotofenton reaksiyonları ve bunların nasıl uygulanacağı..

Pestisitle kirlenmiş ülkemizde en çok oranda üretilen meyvelerdeki pestisitlerin fermantasyon ile giderilmesi.. Bu konuda transgenik fermantatif bakteriler geliştirilebilir mi konusu..

Süperkritik ekstraksiyonun sadece bitkisel ekstraksiyonlarda değil, ilaçların ya da doğal bileşenlerin “biyoyararlanımlarının arttırılmasında” yenilikçi bir İLAÇ SENTEZ YÖNTEMİ olduğunun detaylıca araştırılması ve kliniğe yansımaları..

Transnasal, transdermal yoldan verilebilecek doğal polifenolik ağrı kesiciler ve bunların elde edilmesi..

miRNA temelli cilt ajanlarının sentezi ve antiaging uygulamaları..

Yapay zekanın yaşamımızın her alanında iş gücümüzü bizden alması ve bize daha yaratıcı süreçler için zaman kalması..

Fonksiyonel gıda kaynağı olarak ülkemizde çok fazla pestisite bulaşmamış, antioksidan kaynakları.. siyah havuç.. aronya.. ormandaki doğal meyveler.. Bunların elde edilmesi ve fonksiyonel gıdada kullanılması..

İthal herhangi bir kaynak (hurma gibi) olmadan bir sağlıklı atıştırmalık olarak bar tasarlanması..

Türkiye’nin gelecek 10 yılında neler yapılması gerektiğinin Dünya’nın gidişatına göre ve ülkemizin dinamiklerine göre düşünülmesi.

Mikropropagasyon ile bitkilerin tohumsuz olarak çoğaltılması ve ülke tarımında tohumsuz, doku kültürü ile üretime geçilmesi..

Bitkisel proteinlerin biyoteknolojik yollarda endüstriyel ölçeklerde saflaştırılması ve sonrasında biyopeptitlere parçalanarak, elde edilen biyopeptitlerin biyolojik aktivitelerinin belirlenmesi..

Türkiye’deki insanların sağlığının korunması için onlara en etkili gıda tasarımlarının yapılması ve bu ürünlerin yaygınlaştırılmasının planlanması..

Bir çok insanın ellerinde olan 3-5 dönüm arazinin kümülatif bir şekilde onlara kazanç, topluma fayda sağlayacak şekilde yenilikçi üretim yöntemleri ile kullanılmasının sağlanması..

Sürdürülebilir ve etkili dermakozmetik kaynakların belirlenmesi.. Ve bunların tüm ülke bazında yaygınlaştırılmasının sağlanması..

Döngüsel ekonomi ile ülkemizdeki her türlü üretimin yeniden tasarlanması ve sürdürülebilir enerji kaynağı olarak alglerin yaygın bir şekilde kullanılması..

Sabah sabah bunun gibi daha yüzlerce şey geldi aklıma.. Haftaya yoğun başladım.

Tüm bunların gerçekleştirilmesi için tek bir sihire ihtiyacımız var.. Neden olmuyor diyoruz ya.. Neden olmadığı konusunun altında tek bir eksik var. İnsanlar bilmiyorlar.. İnsanlarımız bu konuları daha önce duymamışlar.. Toplum geneline yayılan bir doğru bilgi problemi var. Bunun öncelikle düzeltilmesi gerekiyor.

Doğru bilginin yaygınlaşması için aksiyon almak gerekiyor.

Savaşa hazırlanır gibi bilimsel bilginin herkese yayılmasının sağlanması konusunda hazırlanmalıyız. Bilgi sahip olabileceğiniz en güçlü kaynaktır. Ve bunun yayılması için elimizden geleni yapmalıyız.

Güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle.

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Yanıyor yüreklerimiz….

Yanıyor yüreklerimiz….

Tema Tasarım | Osgaka.com