Ana Sayfa Gündem, Köşe Yazıları, Prof.Dr.İnanç Özgen 20 Nisan 2023 17 Görüntüleme

Bayram

Bayram coşkudur, sevinçtir, hatırlamadır. Mübarek ayın bereketini kalbinde ve ruhunda hissedenlerin huzura vardığı andır. Bayram sabahları şifadır. Küçük bir tatlıyı ağzına aldığında çekinerek, ben bunu hak ettim mi demenin hazzıdır. Ne mutlu bu ayı güzel bir şekilde idrak edip bayrama kavuşana.

Tabi ki sağlık gibi nedenlerle oruç ibadetini yerine getiremeyen, bünyesi zayıf, hasta olan insanlarımızda oldu. Onlar için de zaten yaradan kolaylıklar ihsan etmiştir.  Onlarında hayırları kabul olur inşallah.

Bayram günlerinde ulaşabildiğimiz büyüklerin bayramlarını eda edip moral vermek en güzel hayırlardan biridir. Bazı insanlarımız bir önceki bayramda yanında olanları, bu bayramda bulamayabilir. Kayıplarımız yaşandı. Özellikle deprem sabahında birçok vatandaşımızı kaybettik. Onlar için çok zorlu bir bayram olacak. Aile fertlerini, evlerini, geleceklerini enkaz altında bıraktılar. Çok zor. Etrafımızda depremzede var ise mutlaka arayalım, soralım. Bir nebze moral olalım. Acılarını paylaşalım. Ülkemiz çok büyük imtihanlardan geçiyor. İnşallah böyle sıkıntılarla bir daha karşılaşmayız. Gelen gün giden günleri aratır konuma geldi. Ancak her şeye rağmen yeni nesillerin ileriye umutla bakmalarını sağlamak için moral aşılamalı, umutlu olmalarını sağlamalıdır. Her an felaket gelecekmiş gibi anın değerini bilelim. Tedbirli olalım.

Seçim dönemine giriyoruz. Seçimlerde gelip geçicidir. İnsanların siyasi iklimde birbirlerini üzmemeli, siyaset için birbirini kırmamalıdır. Biliyoruz ki meclis lokantasında tüm vekiller aynı yemeği yemekteler. Yani çok fazla farkları yok. Bu nedenle siyasi mülahazalarla birbirimizi incitmeyelim, kırmayalım. İnşallah ülkemiz güzel yarınlara ulaşır. Bu vesileyle değerli okurlarımın bayramını kutlar, ölmüşlerine rahmet diler, nice güzel bayramlara huzurla ulaşmalarını temenni ederim.

Hayırlı bayramlar

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com