Ana Sayfa Aydın Benli, Gündem, Köşe Yazıları 20 Şubat 2023 22 Görüntüleme

MERAKLA BEKLENEN MİLLET İTTİFAKININ CUMHURBAŞKANI ADAYI!

Siyasette bilinmezlikler bilinir olmaya başladı. Gündemi sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın anayasaya göre aday olup olmayacağı, afet bölgesini ihya etmesi için bir yıl daha görevini uzatacağı konuşulurken gündemde belirsizliğini koruyan “altılı masanın adayı kim?” Sorusunun cevabı ilk meclisin kürsüsüne gizlendi.

Seçime adım adım yaklaştığımız şu günlerde kıymetli okurlarıma siyaset bilimci kimliğimle bazı kulis bilgileri ve tüyolar vermek istiyorum. Millet ittifakı tarafından yakın bir zamanda masadaki söz sahibi altı lider büyük bir kalabalık ile Ankara Kızılay’dan Ulus’taki ilk meclise yürüyerek gelecekler ve burada sayın Kemal Kılıçtaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayacaklar.

Mustafa Kemal’in seslendiği bu kürsüden seçmene seslenip büyük bir seçim kampanyası başlatacaklar. Seçimin kazanılması halinde sayın Kılıçtaroğlu CHP genel başkanlığından istifa edip tarafsız Cumhurbaşkanı olacağını ilan edecek. Millet İttifakı’nın seçim vaat ve çalışmalarını seçmene anlatacaklar. Çankaya Köşkü Sayın Meral Akşener’e hazırlanırken,  Akşener başbakan yetkili cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. Kısmen parlamenter sistemi bu süreçte göreceğiz. Diğer Millet İttifakı liderleri, genel başkanlar birer bakanlık alırken her bakanlıkta bu partilerin birer bakan yardımcıları ile temsil edecekleri kulis bilgileri olarak yer aldı.

Bu kürsüde ortak bir basın açıklaması yapıldıktan sonra kabine ve dağılımı halka ilan edilecek. Sayın Ali Babacan’ın ilk altı aylık ekonomik hamlesi ve Sayın Temel Karamollaoğlu’nun deprem bölgesi ve şehir yapılanması ile ilgili projelerini bu kürsüden işiteceğiz. Ahmet Davutoğlu’nun üniversiteler ve eğitim konusu, Gültekin Uysal’dan iç işleri ve yeni Türkiye için ilk altı aylık projeleri bu kürsüden duyurulacak.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı sayın Fatih Erbakan ile sayın Bülent Arınç’ın Yeniden Refah Partisi Genel Merkezinde görüştüğü kulis bilgilerine yansıdı. Bu görüşmede Fatih Erbakan’ın 30 maddelik öneri sunduğu, bu maddeler kabul edilir ise ittifaka katılacağı bana gelen bilgiler arasında.

Hızlı bir yükseliş yaşayan Erbakan, genç ve çalışkan olması hasebiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da muhafazakâr seçmenin gönlünü kazanarak büyüdüğü, anketlere de yansıdı. Fatih Erbakan’ın ittifaka katılmak gibi bir niyetinin olmadığı ve Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa sayın Erdoğan’ı destekleyeceği kulise yansıyan bilgilerden. Erbakan’ın, sayın Erdoğan’dan sonra merkez sağın lideri olacağı yine kulis bilgisi olarak konuşuluyor.

Zafer Partisi ve diğer ittifaklara katılmayan parti liderleri birer milletvekili ile Ak Parti kontenjanından Büyük Birlik partisi gibi seçime gireceği bu konuda görüşüldüğü yine kulis bilgisi olarak konuşuluyor.

En önemlisi de HDP’nin seçim öncesi kapatılacağı ve ilçe başkanları dahil yöneticilerinin seçim yasağı getirileceği kulis bilgisi olarak konuşuluyor, bunlar sadece kulis bilgisi, taktir sayın yüce mahkeme üyelerinde. HDP’nin oylarının Millet İttifakı’nın ortağı DEVA Partisi’ne gideceği yine kulis bilgisi.

Şimdilik gizli kalmış ama kulislerde konuşulanlar bunlar, Allah’a ısmarladık hoşça kalın.

 

Aydın Benli

Siyaset Bilimci. Araştırmacı Yazar

Yorumlar

İlginizi çekebilir

DELİ SÜLEYMAN

DELİ SÜLEYMAN

Tema Tasarım | Osgaka.com