Ana Sayfa Gündem, Köşe Yazıları, Turan Ekinci 8 Mayıs 2023 28 Görüntüleme

İnsanlığa Atılan Taş

Seçimlere bir haftadan az bir zaman kalmışken ülkedeki yaşanan olaylara baktığımızda bundan otuz yıl önce yaşanan Madımak Oteli ve orada yakılan değerli otuz üç sanatçı insanın acısını tekrar yaşadık değil mi?

Erzurum’da siyası parti mitinginde insanları öldürebilecek büyüklükte taşlarla saldıranlar ve bunları destekleyenlerin zihniyetleri ile 1993 yılında yaşanan Sivas katliamı arasındaki tek fark sadece şehir farkı; yoksa zihniyet bire bir aynı ne yazık ki!

Birilerinin koltuk sevdasına, birilerinin çıkarlarına, birilerinin siyasi görüşlerine katılmadığı veya farklı bir görüşü savunduğu için taşlananlar sadece oradaki insanlar değil tüm insanlıktır maalesef. Hangi görüşten olursa olsun birbirine karşı saldırı ve öldürmeye teşebbüs edecek boyutta hiçbir tepki insani değil ve asla kabul edilemez bir insanlık suçudur. Son zamanlarda sürekli birilerinin kışkırtmaları ile yapılan bu tür eylemler ile orta çağ dönemi kaosların yaşanmasına sebep olanlar şunu iyi bilmeliler ki her kaos bir gün bu ortamı yaratanları da en ağır şekilde yutacaktır. İnsanlığın daha güzel, daha barış ve huzur içerisinde, kardeşlik duyguları ve tüm farklılıkların tadına varacak bir hoşgörü zemininde tesis edilmesinin yolu ortak noktada buluşabilmek ve şiddetten uzak kalmaktır. Sürekli insanları dini inanışı, etnik kökeni, sosyokültürel yapısı ve başka özellikleri ile ayrıştıranların tek amacının kendi menfaatlerini ve statüsünü korumak olduğu gerçeğini ne zaman anlayacağız artık. Kendisine kul köle ettiği insanları başkalarının üzerine saldırtmak kadar cani ve vahşice bir eylem olabilir mi?

Bundan otuz yıl önce diri diri yakılan insanların acısı hala unutulmamışken ve dünya devletlerinin teknolojik çağda -bilimin ışığında- daha ne kadar refah içerisinde yaşayabiliriz düşüncesiyle çalışmaları sürerken bizim kardeşin kardeşe taş atması, silah atması, yakması gibi söylerken bile insanın utandığı çağ dışı kafa yapısını değiştirmemiz için daha kaç olayın olması ve daha kaç canın ölmesi gerekiyor acaba…

Tüm siyasiler dahil herkese ısrarla söylemek istiyorum, empati yapmadan bırakın birilerine saldırmayı normal bir eleştiri dahi yapmayın artık. Sizi kul köle olarak kullanan, sizi başkalarına karşı şiddet gösterisi için öğütleyen ve örgütleyen, ayrıştırıcı dil ile sürekli sizleri birbirinize düşman eden her kim olursa olsun uzak durmanız gerektiğini ancak canınız yanınca mı anlayacaksınız?

Aklıselim davranabilen ve hiç kimsenin kuklası olmayan bir ahlaki olgunluğa erişmiş insanların çoğalması dileğiyle…

Hoşça kalın ve sevgiyle kalın.

Turan Ekinci

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com